АНДРІЙ ШИБКО: «ЛИШЕ ЗГУРТОВАНА КОМАНДА МОЖЕ ЗДОБУВАТИ ПЕРЕМОГИ»

 

Старший тренер «Руху» U-12 (гравці 2013 року народження) підсумував підготовчий період команди, розповів про досягнення на старті сезону та поділився очікуваннями від майбутніх міжнародних змагань.

 

 

– Пройшли літні збори і восени команда розпочала виступи в новому сезоні. В яких кондиціях зараз перебувають хлопці?

Графік тренувань у хлопців був досить насиченим. Вони показали своє старання на полі, але варто також врахувати, що до нас приєдналися нові гравці. Тому процес адаптації та розуміння філософії клубу ще триває. Що стосується фізичної форми, то вона, на мою думку, на хорошому рівні. Але реальний стан справ покажуть тільки матч. 

– Як команда підсилилася влітку?

Зараз у команді здоровий рівень конкуренції. Ми взяли одного воротаря та 10 польових гравців, тож тепер у складі 26 футболістів. Відтак створені дуже цікаві умови, адже хлопці змушені ще більше старатися, викладатися на повну на кожному тренуванні, щоб довести свою готовність грати. Тренерський штаб дає можливість всім дітям проявити себе, але, зрозуміло, що кожен хоче грати в основному складі.

 

 

– У неділю завершився турнір Leo Cup. Як ви оцінюєте виступ «Руху» U-12 на цих змаганнях.

Ми виставили дві команди, до складу яких ще взяли п’ять гравців 2014 року народження. Поділили їх на дві рівні команди – «жовтих» і «чорних». «Жовті» переважно складалися з нових гравців, які тільки приєдналися до нас, а «чорні» – ті діти, хто вже рік тренуються в Академії.

З 42 команд «жовті» посіли 3-тє місце, а «чорні» – 5-те. Могли показати кращий результат, але хлопцям ще теж потрібен час, щоб зігратись та адаптуватись до вимог клубу. Адже в обох командах були нові гравці, що часом призводило до непорозумінь на полі. Проте в останніх матчах турніру обидві команди показали хороший рівень, створювали багато моментів, але, на жаль, бракувало реалізації.

 

 

– Чим важливий цей турнір для вас на старті сезону? 

Якщо говорити об’єктивно, то в травні ми вже вигравали цей турнір: у фіналі перемогли «Прогрес» з рахунком 4:0 і були у відмінній формі, просто «зносили» суперників. Проте після того у нас фактично було майже два місяці канікул і лише місяць на підготовку. Можливо, це здається достатнім, але хлопці проводили передсезонну роботу лише два тижні перед тим, як ми їх зібрали, і цього всеодно недостатньо. Ми ще не вийшли на пік форми. Можливо, через тиждень-два команда набере оптимальні кондиції. 

 

 

– Чи є хтось з гравців, хто показав прогрес на старті нового сезону, в порівнянні з весняними матчами?

Я не хочу виділяти когось окремо, але можу сказати, що є гравці, які приємно здивували. Вони самі відчувають, що зіграли добре. Це дуже помітно на полі.

– У попередньому сезоні ваша команда зайняла друге місце на турнірі Number One Cup. А вже цього тижня хлопці зіграють перші матчі в міжнародному чемпіонаті Interliga. Наскільки важливий для дітей попередній досвід міжнародних матчів?

Досвід попередніх турнірів, таких, як у Гданську, дуже важливий. Там були матчі з топовими суперниками, чудова підтримка батьків – ці емоції і хлопці, і я згадуємо й досі. Вони з нетерпінням чекають на нові виклики. Interliga – це новий турнір для нас з новими командами, з якими ми ще не зустрічалися, тому це чудова можливість здобути цінний досвід. Наше завдання – формувати у хлопців менталітет переможців, щоб у кожному матчі вони виходили на поле з готовністю перемагати.

 

 

– В минулому сезоні команди «Руху» U-12 та U-13 вигравали цей міжнародний чемпіонат. Чи хочеться повторити таке досягнення?

Звісно, хочеться, але для цього нам потрібно багато працювати. Тренери, які вже змагались на турнірі Interliga, зазначали, що всі матчі зазвичай дуже бойові, інтенсивні та складні. Тому на кожну гру потрібно налаштовуватися, як на кубкові ігри, особливо коли йдеться про спарені матчі. Це буде важко, але й цікаво водночас. Усе в наших руках. Поїдемо, подивимося, і відчуємо на власному досвіді, що це за змагання.

– Чи змагатиметься найближчим часом «Рух» U-12 в інших турнірах?

Зараз у нас Interliga, а потім з 3 по 6 жовтня – Izola Cup у Словенії. Минулого року команда 2013 року народження брала участь у цьому турнірі та отримала чудові враження від організації та рівня суперників. Тож ми з нетерпінням чекаємо на ці матчі.

 

 

– Які основні завдання команди на цей сезон?

Основне завдання – розвивати хлопців, навчати їх усіх аспектів гри, зокрема техніки та взаєморозуміння на полі. Ми працюємо над тим, щоб виховати не лише індивідуальні навички, але й справжнє командне мислення. Як я їм часто кажу, футбол – не індивідуальний спорт, це не бокс і не теніс – тут важлива команда. Лише коли є справжня, згуртована команда, тоді можливі великі перемоги.


loading...

0 коментарів

    Схожі новини