ДАНИЛО СЛИВА: «ХВИЛЮВАННЯ ЗНИКЛО, КОЛИ Я ВИЙШОВ НА ПОЛЕ»

 

16-річний півзахисник «Руху» поділився емоціями після дебюту за першу команду в матчі проти «Зорі» та розповів про початок сезону. 

 

 

– Матч із «Зорею» був дебютним для тебе в складі першої команди. Опиши свої емоції, чи взагалі ти очікував, що зіграєш у цьому поєдинку?

Дуже радий, що вдалося дебютувати за основу «Руху». Звісно, було хвилювання, оскільки це мій перший матч в УПЛ. Я не очікував, що вийду на поле. Під час заміни трішки хвилювався, але коли почав грати, то вже почувався краще.

– Чи було важко грати проти «Зорі», враховуючи що тобі лише 16 років, адже ти грав проти дорослих суперників? Які настанови отримав перед виходом на поле?

Було трішки важко, адже це вже дорослий футбол. Усі суперники старші, фізично сильніші і швидше приймають рішення. Тренери дали установку освіжити гру та викластись на максимум. 

 

 

– В другій частині минулого сезону ти дебютував за «Рух» U-19, виграв Зимовий кубок ДЮФЛ та «бронзу» чемпіонату ДЮФЛ в складі команди U-16, дебютував за юнацьку збірну. Зараз ти вже повноцінно граєш в чемпіонаті U-19. Який секрет успіху, що ти в такому юному віці здійснив такий ривок? 

Потрібно багато працювати, більше думати про футбол. Я стараюсь повністю викладатись на тренуваннях та в матчах, слухати поради тренерів та старших партнерів по команді.

– Ти граєш на флангах атаки, але бувало що грав і у центрі поля. Яка позиція для тебе найоптимальніша? 

Для мене обидві позиції рідні. Я звик грати і там, і там. Мені немає різниці де грати, адже комфортно на обох позиціях. Головне – приносити користь команді та виконувати тренерські установки. 

– Чим відрізняється тренування в першій команді від команд U-16 та U-19? Як взагалі тобі дається цей процес?

У першій команді тренування більш інтенсивні. Там набагато важче працювати. Усі гравці досвідчені й швидко приймають рішення. Мені подобається тренуватися з основою, адже це важливий досвід і з кожним заняттям я стаю все кращим.

 

 

– Як вважаєш, ти готовий боротися за місце в основі? Що загалом потрібно робити, щоб закріпитись в першій команді?

Так, я готовий боротись за місце в основному складі. Щоб закріпитись в команді, перш за все, потрібно працювати більше за всіх. Необхідно старатись і виконувати все, що кажуть тренери. Сподіваюсь, що я отримаю шанс зіграти і в наступних матчах, зокрема проти «Інгульця». Було б цікаво зіграти проти цього суперника.

– Хто найбільше тебе зараз підтримує в колективі? З ким ти найбільше комунікуєш в команді?

Найбільше мене підтримують партнери по команді з U-19, але й інші хлопці також. Найбільше спілкуюся зараз з Мухаммадом Джурабаєвим. 

 

 

– Хочеться трохи більше дізнатись про тебе: як ти взагалі зацікавився футболом? Чи є у твоїй родині хтось, хто також займався, чи в тебе не футбольна сім’я? 

Футболом я цікавлюся, ще з 7 років. Мій брат також займався футболом, і мені це сподобалося. Далі я теж почав займатися і ходити на тренування. 

– Ти народився у Рівному і там розпочав свою кар’єру. Як ти опинився у «Руху» та чому ти обрав саме цей клуб?

Я побачив у YouTube відео, що відкрилася Академія «Руху». Там проводився відбір до команди, тож я вирішив приїхати та спробувати свої сили. Я радий, що граю за «Рух» та зосереджений на тому, щоб принести команді успіх. 

 

 

– За ким ти спостерігаєш у футболі? Можливо, у тебе є улюблений гравець?

Зараз немає конкретної команди, за яку я б вболівав. Спостерігаю за всіма, виділити для себе найцікавіші та корисні моменти. А з гравців мені раніше подобався Роналдо.

– Які види спорту тебе цікавлять ще? 

Інколи дивлюсь бокс, коли б’ються наші українці. 

– Як любиш проводити вільний час?

– Люблю відпочивати з друзями. Ми можемо пограти в відео ігри або гуляти. Фільми та серіали, чесно кажучи, я не дивлюся. 

 

 

– Яка у тебе є футбольна мрія?

Хочеться в майбутньому зіграти в чемпіонатах топ-5 ліг Європи. Також мрію зіграти за нашу національну збірну України.


loading...

0 коментарів

    Схожі новини