ГРИГОРІЙ БАРАНЕЦЬ: «ХЛОПЦІ ВИТРИМАЛИ ТИСК НА СТАРТІ СЕЗОНУ»

 

Старший тренер «Руху» U-16 (гравці 2009 року народження) в інтерв’ю клубному медіацентру розповів про значення перемог у чемпіонаті ДЮФЛ, виклик свого підопічного у юнацьку збірну України та охарактеризував стиль футболу, який прагне бачити від команди на полі.

 

 

– Другий сезон поспіль ви очолюєте команду 2009 року народження. Наскільки помітний прогрес цих хлопців у порівнянні з минулим сезоном?

Зараз лише початок сезону, тому про прогрес говорити важко. Це діти і вони нестабільні: один може показувати хороший результат зараз, але потім у нього може бути спад, тоді як інший – навпаки, проявить себе після не найкращого періоду. Всі хлопці поступово прогресують, але кожен гравець має свої особливості росту.

– Розкажіть, як пройшли передсезонні збори? Чи підсилилась команда влітку? 

Підготовка проходила на Академії, де є всі необхідні умови для розвитку та прогресу футболістів. Також ми їздили на турнір у Вінницю, де за тиждень зіграли шість ігор. Це була чудова можливість для хлопців проявити себе. Ми дуже раді, що зіграли так багато ігор на виїзді, адже це дало можливість відчути тиск гостьових трибун. А щодо складу, то цього літа до команди приєдналися два нових футболісти.

 

 

– «Рух» U-16 без втрат розпочав сезон у чемпіонаті ДЮФЛ: 3 перемоги у 3 матчах. Як оціните виступи ваших підопічних?

Хлопці молодці, адже вони проявляють характер та свої здібності, особливо враховуючи важкі виїзні матчі на натуральних полях. Старт чемпіонату завжди тисне на гравців, але я радий, що вони витримали цей тиск і здобули перемоги. Наразі не хочеться оцінювати їхню гру – головне, щоб вони продовжували працювати, тренуватися і були готовими до кожного матчу.

– Як оціните рівень спротиву в групі «А», де грає Академія «Руху». Які команди вважаєте своїми найбільшими конкурентами?

У дитячому футболі важко оцінювати конкурентів, адже кожна команда немає стабільності. Тому не варто акцентувати на конкретних суперниках. Найважливіше – готуватися до кожного матчу та виходити на поле з максимальним настроєм.

 

 

– Гравці «Руху» 2009 року народження нещодавно здобули перемогу у львівському дербі – на виїзді проти «ЛФКС-Карпати». Переможний гол було забито на останніх хвилинах. Чи була ця гра принциповою, і наскільки важкою та важливою була перемога?

Кожна перемога важлива для психологічного стану хлопців. Це піднімає їхній настрій та дозволяє їм повернутися додому з позитивними емоціями, особливо тим, хто їде на вихідні до батьків. Незалежно від суперника, важливо, щоб команда відчувала впевненість та хороші емоції. Кожна перемога допомагає створити позитивний цей настрій для всіх.

– Нещодавно Богдан Левицький отримав виклик у збірну України U-16. Як ви відреагували на те, що ваш підопічний зможе зіграти за юнацьку збірну?

Ми дуже раді, що Богдана запросили до збірної. Бажаємо йому успіху й сподіваємося, що він гарно проявить себе. Після повернення Богдан продовжить приносити користь нашій команді. Це перший і, думаю, не останній його виклик у збірну.

 

 

– Хто на вашу думку теж може заявити невдовзі про себе та опинитись на олівці тренера збірної? 

Я бажаю цього всім хлопцям. Завжди кажу: працюйте, не покладаючи рук, і рано чи пізно удача вам усміхнеться.

– Який футбол ви хочете, аби грала ваша команда?

– Я хочу, щоб команда грала агресивний футбол, нав’язуючи свою гру супернику на кожному клаптику поля. Важливо, щоб хлопці виконували установку тренера в кожному матчі й демонстрували свій футбол.

 

 

– Які основні завдання команди на цей сезон?

Наше основне завдання – перемагати в кожному матчі, добиватися позитивного результату та забезпечувати прогрес хлопців.


loading...

1 коментарів

  • С

    Сергій

    26 вересня 2024 р., 11:35

    Цікаво спостерігати за роботою братів Баранців. Їхня команда показує якісну змістовну гру! Хай вам щастить!!

Схожі новини