ІГОР ДУЦЬ ТА МАКСИМ БІЛИЙ – ПРО ПОВЕРНЕННЯ ДО ЛАВ «ЖОВТО-ЧОРНИХ»

 

Напередодні старту «Руху-2» у Другій лізі досвідчені захисники поділились враженнями від повернення в рідну команду та розповіли про свої нові обов’язки у молодому колективі «Рух-2». 

Ігор Дуць грав за «жовто-чорних» у період з 2017 по 2020 років. Загалом 29-річний захисник провів 93 матчі за «Рух», неодноразово виводив команду у статусі капітана та допоміг клубу вперше в історії вийти в елітний дивізіон чемпіонату України. Зараз Ігор Дуць разом з Максимом Білим у статусі граючих тренерів покликаний допомогти молоді «Руху-2» прогресувати.   

 

 

Дуже радий, що повернувся. Віддав багато років команді, завжди за нею слідкував. Багато змінилося за той час. З’явилася талановита молодь. Буду грати у команді «Рух-2» і передавати досвід молодим гравцям. Важливо, щоб вони зміцніли і прогресували та в майбутньому стали гравцями першої команди. Мені це цікаво, хочу вчитися і дізнатись багато нового. Є така змога поєднати функції гравця та тренера, тому старатимусь навчитись якомога більше. 

Для молодих гравців важливо спробувати свої сили у Другій лізі, адже це дорослий футбол. Він силовий, більш агресивний, зі справжніми футболістами хорошого рівня. У Другій лізі багато хороших команд. І через такі ігри молоді буде легше адаптуватися до професійного футболу. Вони наб’ють тут перші гулі і зроблять правильні висновки. Вони ставатимуть мужніми та зрілими гравцями. Молодь цікава, сучасна. Головне – щоб у них було бажання розвиватися, працювати. А ми зі свого боку своїм досвідом та порадами спробуємо їм допомогти. 

Багато хлопців працювали з Володимиром Йосиповичем ще в Академії, знають його вимоги. Кожного дня нам пояснюють, що робити на полі, як грати. З кожною грою та тренуванням всі будуть все більше і більше розуміти, що від кожного очікують побачити у грі. 

33-річний захисник Максим Білий після завершення контракту з одеським «Чорноморцем» повернувся у «жовто-чорну» сім'ю й виступатиме за «Рух-2».В його активі майже півтори сотні матчів в УПЛ, 43 з яких він зіграв за «Рух». Також захисник провів 69 матчів за збірні України різного віку. Тепер же Максим Білий збирається передавати свій багатий досвід молодим партнерам, а також зосередитися на тренерській роботі в структурі клубу.

 

 

Таке враження, що я нікуди фактично і не йшов. Минулий сезон провів у «Чорноморці». Сприймаю це як навчання у дуже хорошого тренера. Дуже багато навчився у Романа Григорчука і з таким досвідом повернувся в «Рух». Зараз буду допомагати молодим футболістам, аби вони мали ігрову практику та прогресували. Для цього і створений «Рух-2» – аби молоді футболісти грали б зі старшими та проти старших і отримували справжній досвід у дорослому футболі. Якщо поруч з тобою дорослі та досвідчені футболісти, тобі легше прогресувати. Хтось у Прем’єр-лізі грав, хтось у єврокубках – це команда професіоналів. Можливо, з часом буде завдання потрапити у Першу лігу. 

Мені це цікаво. Для мене це як друга сім’я, бо у «Русі» та в «Зорі» я найбільше часу провів. В майбутньому я себе бачу тренером. Тому вирішив спробувати нову роль для себе. Всі умови для того, щоб стати тут хорошим тренером, у мене є. Я бачу, що молоді футболісти прислухаються до мене, і це також мотивує. Ми з Ігорем Дуцем вже певний час перебуваємо у тренувальному процесі. Коли я бачу якийсь недолік – підходжу і одразу ж кажу про це хлопцям.

Володимир Йосипович вже давно працює у структурі «Руху». Він знає, як працювати з молодими футболістами. Частина з цих гравців була у нього в команді U-17. Моє завдання – допомогти йому і на полі, і в роздягальні. У нас є діалог, ми радимося, кого ставити у склад, який план на гру обрати. 

Дебютна гра для команди в Другій лізі дуже важлива. Буде принциповий матч, львівське дербі. На якому б рівні ці команди не грали – це дербі. Відповідально готуємось до матчу.


loading...

0 коментарів

    Схожі новини