ІЛЛЯ КВАСНИЦЯ УВІЙШОВ У ТОП-100 ГРАВЦІВ СЕЗОНУ ЗА СТВОРЕНИМИ МОМЕНТАМИ У ЄВРОПЕЙСЬКИХ ЛІГАХ

 

Нападник «Руху» у цьому рейтингу посів 40 місце і є одним з трьох гравців, яким ще не виповнився 21 рік.

 

 

Ілля Квасниця увійшов до рейтингу 100 найкращих гравців світу за створеними гольовими моментами у сезоні 2023/24. Так, Міжнародний центр спортивних досліджень CIES Football Observatory навів дані щодо цього показника з 33 національних чемпіонатів у Європі.

Зокрема, нападник «Руху» у цьому рейтингу зайняв 40 місце. А у першу трійку увійшли такі відомі гравці, як Усман Дембеле («ПСЖ»), Лерой Сане («Баварія») та Ніко Вільямс («Атлетік»). Водночас Квасниця разом з Флоріаном Вірцом («Баєр») та Йоганом Бакайоко (ПСВ) є єдиними гравцями, яким ще не виповнився 21 рік. Тоді як з українців до цього рейтингу потрапив півзахисник «Динамо» Віталій Буяльський – він посів 59 місце.

 

 

Додамо, що індекс креативності гравців розроблений на основі даних Wyscout і розраховується додаванням кількості ключових передач (для гольових моментів) і очікуваних передач (залежно від небезпеки створених моментів) за 90 хвилин. Також зважується результат за спортивним рівнем зіграних матчів (як відсоткова різниця від загального середнього). Зауважимо, що у рейтингу перераховані лише ті футболісти, які зіграли щонайменше 630 хвилин у національному чемпіонаті за одну команду.

Нагадаємо, у поточному сезоні Ілля Квасниця зіграв за «Рух» 14 матчів в УПЛ, в яких забив 5 голів та віддав 6 асистів. Також на його рахунку гол у двох матчах Кубка України. Крім того, Квасниця забив 2 голи у чотирьох поєдинках за збірну України U-21. 


loading...

0 коментарів

    Схожі новини