МАРКО САПУГА ВИБУВ ДО КІНЦЯ ПОТОЧНОГО СЕЗОНУ

 

Капітан «Руху» отримав складну травму у вчорашньому товариському матчі проти австрійського «Штурму». Подальше медобстеження підтвердило: у Марка – розрив передньої хрестоподібної зв’язки.

 

 

За прогнозами лікарів, орієнтовний час відновлення від такої травми складає 7-8 місяців. Медики «Руху» не виключають і на швидше повернення до тренувального процесу, враховуючи молодий вік футболіста. Щоправда, навіть за таких умов капітан «Руху» вже не зможе допомогти своїй команді у цьому сезоні. Наступного тижня на Марка чекає операція у Варшаві в одного з провідних хірургів спортивної медицини у Європі. 

Фізичний терапевт, керівник медичної служби ФК «Рух» Юрій Полігас для клубного медіацентру прокоментував характер травми Марка Сапуги, подальші кроки з лікування та окреслив орієнтовний термін повернення капітана на футбольне поле. 

«Зараз спостерігається епідемія пошкоджень передньої схрещеної звʼязки у сучасному швидкісному та інтенсивному футболі. Діагностику МРТ провели у клініці Загреба з використанням найсучаснішого обладнання. Це була вимога хірурга Роберта Шмігельського, який буде проводити операцію Марку Сапузі у Варшаві по реконструкції хрестоподібної зв’язки. Орієнтовний час повернення до футболу складає 7-8 місяців. Організм Марка ще дуже молодий і, як показало обстеження МРТ, опорно-руховий апарат продовжує рости. 

Методика операції по реконструкції звʼязки підібрана індивідуально для Марка, щоб не обмежувати ріст кісток. Враховуємо працездатність та наполегливість Сапуги у роботі, тому термін повернення Марка може бути коротшим, але, звісно, ми будемо орієнтуватися на показники МРТ, рекомендації хірурга, оцінюватимемо стан коліна, показники функціональних тестів, зокрема співвідношення сили оперованої та неоперованої ноги перед поверненням на футбольне поле. Станом на сьогодні Марко отримав всю первинну допомогу після пошкодження згідно з протоколом RICE (Rest / Ice / Compression / Elevation). Його стан задовільний. 

Ми вже приступили до етапу підготовки до операції та працюємо з іншими мʼязами у спортзалі, щоб підтримувати тонус. Для кожного професійного футболіста такий діагноз, як розрив хрестоподібної звʼязки, це шок та удар. Марко дуже мужньо та не на вік по дорослому усвідомив що сталось та готовий це випробування пройти, щоб повернутись на поле ще сильнішим. 

 

 

Підтримку капітану висловили всі, хто поряд: керівництво клубу, тренери, партнери по команді. Батьки та найближчі для Марка люди постійно з ним на звʼязку! Це надзвичайно важливо. З такою підтримкою впевнений, що він відновиться швидко!», – сказав керівник медичної служби ФК «Рух» Юрій Полігас.


loading...

0 коментарів

    Схожі новини