НІКІТА БАХМАТ: «УСІ ХЛОПЦІ ВИРОСЛИ У ФУТБОЛЬНОМУ ПЛАНІ ТА ШВИДКО РОЗВИВАЮТЬСЯ»

 

Старший тренер «Руху» U-11 (гравці 2014 року народження) розповів про старт сезону для своїх підопічних та основні цілі команди. 

 

 

– Як пройшов підготовчий період до старту сезону? В яких кондиціях зараз перебувають хлопці? 

Під час канікул, за два тижні до збору, команда отримала домашнє завдання. Після приїзду на Академію розпочалася підготовка до сезону. Ми розуміли, до яких змагань ми готуємось та які завдання стоять перед нами. 

Звісно, хлопці за літо трохи забули свої навички, але в тренувальному процесі дуже швидко все згадали. Взагалі діти дуже швидко сприймають інформацію, добре вчаться. Тренерський штаб добре підготував хлопців, і вони підійшли в хороших кондиціях до старту сезону.

– Чи підсилилась команда влітку? 

Команда підсилилася п’ятьма гравцями. Зокрема, до нас приєдналися двоє захисників – Олександр Варишко та Іван Козолуп, а також троє півзахисників – Артем Валько, Максим Мартинюк та Арсен Іванкевич. Всі вони дуже здібні хлопці, які з перших днів демонструють, що мають бути серед кращих.

 

 

– Команда вже зіграла перші матчі в сезоні, адже стартувала на турнірі Leo Cup. Як оціните ці ігри? 

Ми підійшли до цього турніру відповідально, налаштовані та вмотивовані перемагати. Хлопці дуже старались та показували, що грає саме Академія «Руху». Деякі з наших хлопців тиждень тому грали за старшу вікову категорію (2013 рік народження), тому вважаю що діти й там віддали багато сил та енергії. Вони великі молодці! 

– У чому причина, що після срібних медалей Leo Cup весною, зараз команда посіла 5-те та 6-те місця?

Академія «Руху» заявилася на Leo Cup U-11 двома командами. Зокрема у складі «жовтих» грали хлопці, які вже рік тренуються в Академії, а за «чорну» команду виступили наші новачки та діти 2015 року народження. 

У перший день обидві наші команди відчували впевненість та буквально «зносили» суперників на своєму шляху. Дві команди виграли по три матчі з трьох у своїх групах з великим рахунком. Далі були групи Еліт-ліги: «жовті» впевнено перемогли в трьох матчах, а «чорні» виграли два поєдинки, ще одна гра завершилась внічию. Ми підготувались до матчів плей-офф, розібрали гру наших суперників.

 

 

У чвертьфіналі гравцям «чорної» команди забракло концентрації, тож хлопці припуститися помилок, яких не мало бути, адже ми розбирали такі моменти на теорії перед матчем. При рахунку 1:2 ми забили гол та зрівняли рахунок, але суддя скасував взяття воріт, після чого команда пропустила ще раз та програла 1:3. «Жовта» ж команда повністю контролювала гру, повела у рахунку 1:0, впевнено демонструючи свій звичний футбол. Однак на 16-й хвилині наш захисник, припустившись жахливої помилки, отримав червону картку, залишивши команду в меншості. Ми пропустили гол, і все дійшло до серії пенальті, у якій ми програли 2:3, забивши тільки два з трьох пенальті. Попри такий результат, я переконаний, що команда отримала величезний досвід із цього матчу. 

 

 

Після цього «жовті» та «чорні» здобули ще по одній перемозі та між собою розіграли 5-6 місця і в цій грі у серії пенальті виграла «жовта» команда. 

– Чи є хтось з гравців, хто показав найбільший прогрес на старті сезону? 

Не можу виділити когось особисто, адже це – команда гра. Усі хлопці виросли у футбольному плані та швидко розвиваються. Можу сказати, що вся команда рухається зараз тільки вперед. 

– У якому турнірі команда змагатиметься далі?

З 17 до 20 жовтня ми виступатимемо на міжнародному турнірі у Словенії. Будемо старанно готуватись до цих змагань, аби знову тріумфувати у Європі, як це було в попередньому сезоні, коли команда виграла Number One Cup.

 

 

– Які основні завдання «Руху» U-11 на цей сезон?

Наше основне завдання – якнайкраще підготувати хлопців, розвивати їх ментально та покращувати їхні навички. Вони тільки вчаться, тому ми хочемо, щоб їхній розвиток був максимально різностороннім.


loading...

0 коментарів

    Схожі новини