ОЛЕГ ЛЕГАН: «ХЛОПЦІ ЗВИКАЮТЬ ГРАТИ У НОВОМУ ФОРМАТІ, АЛЕ ШВИДКО СПРИЙМАЮТЬ ІНФОРМАЦІЮ»

 

Старший тренер «Руху» U-13 (гравці 2012 року народження) розповів про те, як пройшла підготовка команди до сезону, що показали перші ігри та які цілі стоять перед командою. 

 

 

– Ви цього літа прийняли команду 2012 року народження. Хто працює у вашому тренерському штабі? Як швидко ви порозумілись з тренерами та хлопцями з команди? 

З тренерським штабом ми працювали раніше, тому пристосовані один до одного та знаємо, чого очікувати від спільної роботи. Намагаємось робити все, щоб діти прогресували. У тренерському штабі є я, тренер Ігор Дуць, тренер по фізпідготовці Станислав Козак, тренер воротарів Сергій Шаповал та аналітик Назар Савчишин. З гравцями ми одразу ж знайшли контакт, розповіли їм про наші вимоги. Вони все зрозуміли та намагаються виконувати їх. 

– Чи підсилилась команда влітку? 

Так, є п’ять нових гравців, які підсилили команду. Гравці пройшли всі три етапи відбору. Є хлопці як зі Львова, так і з Одеси.

 

 

– Як пройшов підготовчий період до сезону? В яких кондиціях перебувають гравці? 

Підготовчий період пройшов в Академії у звичному режимі. Ми готувалися до сезону та грали контрольні матчі. Ми вже почали виступи в чемпіонаті ДЮФЛ Львівщини та граємо з командами 2011 року народження, тобто проти на рік старших опонентів, і вже зіграли два тури. Також зараз стартуємо на міжнародному чемпіонаті Interliga. Сподіваємось, що все буде добре і хлопці поступово набиратимуть оптимальні кондиції.  

– Як ви оціните перші ігри «Руху» U-13 в новому сезоні? 

Насправді, команда зіграла непогано, але нам є ще над чим працювати. Ми вже місяць працюємо в новому для гравців форматі 11х11, тому хлопці ще не дуже звикли. Проте вони швидко сприймають інформацію та адаптуються до наших вимог.  

 

 

– Чи є хтось з гравців, хто показав прогрес на старті нового сезону, в порівнянні з весняними матчами?

Виділяти нікого наразі не буду, адже вся команда прогресує. Кожен гравець зараз старається показати той рівень футболу, який він має. З кожним матчем, кожним тренуванням діти прогресують і в них виходить демонструвати якісну гру. 

– У попередньому сезоні ваші нові підопічні спільно з гравцями 2011 року, яких ви тренували раніше, вже вигравали чемпіонат Interliga. Чи хочеться повторити це досягнення? Наскільки важливий для хлопців цей міжнародний досвід?

Цей досвід дуже важливий, адже ми граємо проти провідних європейських академій Польщі, Чехії, Австрії, Угорщини. Академія «Руху» намагається сприяти тому, щоб діти їздили за кордон, отримували досвід міжнародних матчів та спілкування з європейськими однолітками, грали там багато матчів з різними суперниками і вивчали філософію цих команд. Коли перед початком ми зібралися з хлопцями, то обговорили цілі на сезон та домовились, що хочемо повторити минулорічний результат. 

 

 

– «Рух» U-13 буде брати участь в інших турнірах найближчим часом? 

Так, у жовтні ми плануємо змагатись на турнірі в Словенії. А в грудні команда поїде в Польщу на турнір Number One Cup. 

– Які основні завдання команди на цей сезон? 

Перш за все хлопці мають прогресувати та покращувати свої навички, щоб прогрес кожної дитини був помітним. Також важливо, щоб діти отримувати задоволення від того, що ми робимо. Якщо всі ці фактори поєднаються, то прийде й результат.  

 


loading...

0 коментарів

    Схожі новини