ОЛЕГ ЛЕГАН ТА МАРКІЯН ШКРАБА – ПРО ТРІУМФ «РУХІВЦІВ» У ЧЕМПІОНАТІ INTERLIGA

 

Старші тренери команд «Руху» U-13 та U-12 прокоментували перемогу «жовто-чорних» у фіналі чотирьох, де львів’яни здолали угорський «Гонвед», польський «Ґурнік» та австрійську «Аустрію».

 

 

Олег ЛЕГАН, старший тренер «Руху» U-13: «У цьому сезоні змінився формат чемпіонату Interliga. Так, якщо раніше це було змагання 9 європейських команд в групі, то зараз вже було 2 групи по 9 команд, і з кожної групи виходило по дві найкращих, які грали у фіналі чотирьох. У загальному заліку підсумовувались результати двох вікових категорій і у фінальні матчі потрапляли найкращі клубні академії. Це цікавий формат, відчувалась новизна під час змагань і було більше інтриги, адже всі були в рівних умовах та мали однакові шанси на перемогу. 

Перший матч у фіналі чотирьох ми зіграли дуже якісно – «Рух» переміг «Гонвед» з рахунком 2:1. У другому поєдинку команда грала проти «Ґурніка» із Забже, який перед цим виграв нашу групу. Це дуже збалансований суперник, хлопці в цій команді мають хороші фізичні якості. Ми пропустили гол, наприкінці гри зрівняли рахунок, мали ще моменти, щоб вирвати перемогу, але «Ґурнік» знову забив і ми прикро поступились. Остання гра з «Аустрією» була хорошою у нашому виконанні і «Рух» переміг з рахунком 2:1. 

Загалом по турніру із суперників можу виділити «Ґурнік» – дуже потужна команда, яка грає у дорослий та змістовний футбол. Також у групі були сильними «Шльонськ» із Вроцлава та празька «Спарта» – вони намагались диктувати свої умови на полі, постійно нав’язували боротьбу та пресингували своїх опонентів. Крім того, давалось взнаки, що ми абсолютно всі матчі грали за кордоном – інші поля, важка дорога, обмаль часу на відновлення. Це значно ускладнювало нам умови, але хлопці – молодці, бо впорались із цими викликами. Вони настільки адаптувались до цих умов, що інколи, якби не вболівальники, вони ніби й не відчували, що грають не вдома.    

Всі хлопці дуже задоволені перемогою, святкували дорогою додому: співали, веселились, класно провели час. У команди чудовий настрій, але ми не розслабляємось, адже в нас попереду ще матчі ДЮФЛ Львівщини, а ми беремо участь у двох категоріях – серед гравців 2010 та 2011 років народження. Зараз діти трохи відпочинуть, а після цього готуватимуться до наступних матчів».  

 

 

Маркіян ШКРАБА, старший тренер «Руху» U-12: «Interliga – дуже цікавий турнір, адже в Україні немає суперників такого високого рівня серед наших вікових категорій. Це була довга турнірна дистанція, адже деякі матчі переносились, а нам протистояли найкращі команди Польщі, Чехії, Австрії та Угорщини. 

Інші команди мали певну перевагу ще у груповому етапі, враховуючи логістику. Вони мали більше часу на відновлення та грали частину матчів у себе вдома, через що були у кращих фізичних кондиціях. «Рух» не міг грати домашні матчі в Україні через війну. Під час групового етапу були тури, коли ми не завжди могли якісно відновитись і відчувалось що хлопцям не вистачає свіжості, адже вони грали після важкої дороги. Але всі у команді з розумінням сприймали ці реалії і це лише зміцнило наш характер та покращило фізичні якості футболістів. 

В таких поєдинках хлопці отримують необхідний досвід та прогресують. В груповому етапі були цікаві матчі проти «Шльонська» з Вроцлава, сподобалось як грала ця команда. «Вісла» з Кракова також була сильним суперником. «Ґурнік» із Забже важко розпочав турнір, але потім поступово набрав форму та заслужено вийшов у фінал чотирьох – ми грали з ними і в групі, і у фінальних матчах, особливо виділялась їхня старша вікова категорія. Також сподобалось грати проти «Аустрії» та «Гонведа» – вони були в іншій групі й по їхній грі було зрозуміло, що вони не дарма вийшли у фінальні поєдинки. Хоч ми і виграли у «Гонведа», але це був важкий матч, тоді як «Аустрії» ми, на жаль, поступились.

Я задоволений тим, як команда зіграла у фіналі чотирьох. «Рух» продемонстрував хороший рівень, грав в активний футбол, намагався діяти першим номером та дотримуватись всіх ігрових принципів нашої Академії з акцентом на індивідуальних діях футболістів. У фінальній частині чемпіонату наші гравці показали багато яскравих індивідуальних дій і це принесло свій результат: ми забивали, створювали небезпечні моменти, домінували над суперниками»


loading...

0 коментарів

    Схожі новини