ПРЕДСТАВЛЯЄМО СУПЕРНИКА: «ХАРТБЕРГ»

 

«Рух» зіграє з австрійською командою у суботу, 20 липня. 

 

 

«Хартберг» було засновано в однойменному місті 29 квітня 1946 року. Вперше команда вийшла до вищої ліги чемпіонату Штирії у 1978 році. А вже у другій половині 1980-х років «Хартберг» вийшов на перші ролі у регіоні Штирія, вигравши чемпіонат у сезонах 1987/88 та 1989/90, але поступившись у перехідних матчах за вихід до регіональної ліги (3 дивізіон австрійського футболу). Водночас «Хартберг» дуже успішно виступав у Кубку Австрії: у сезоні 1988/89 містяни дійшли до чвертьфіналу, лише в серії пенальті програвши зальцбурзькій «Аустрії».

 

 

Наступним успішним періодом для клубу стала середина 90-х. Так, вигравши в сезоні 1994/95 чемпіонат Штирії, «Хартберг» дійшов до півфіналу Кубка, де поступився «Леобену», а вже наступного року здобув перемогу в центральній зоні Регіональної ліги та вийшов у Другу лігу. Там команда у дебютному сезоні зайняла 11 місце серед 15 учасників, проте через зміну формату та скорочення кількості команд у 1999 році була переведена знову до Регіональної ліги. Тоді як у сезоні 2011/12 «Хартберг» посів останнє місце у Першій лізі, але через відкликання ліцензії у ЛАСК отримав право на стикові матчі проти ДАК (переможця центральної зони Регіональної ліги) та утримався у Першій лізі. Та за 3 роки містяни таки вибули у Регіональну лігу. Втім зайнявши друге місце у Першій лізі у сезоні 2017/18, «Хартберг» отримав право грати в австрійській Бундеслізі й досі виступає в елітному дивізіоні.

За попередній рік команда продемонструвала стрімкий прогрес: від боротьби за виживання у сезоні 2022/23 до боротьби за єврокубки в сезоні 2023/24. «Хартберг» у регулярному чемпіонаті посів 5 місце, набравши 34 очка (за додатковими показниками команда опинилась позаду «Клагенфурта», який набрав аналогічну кількість очок). А в матчах плей-офф за вихід у Лігу конференцій підопічні 50-річного австрійського наставника Маркуса Шоппа поступились у двох матчах віденській «Аустрії» (1:2, 0:1). Тоді як у Кубку Австрії «Хартберг» дійшов до 1/8 фіналу, де поступився «Ред Буллу» (1:2).  

 

 

Портал Transfermrket оцінює склад «синьо-білих» в 11 мільйонів 630 тисяч євро. Одним з найзірковіших та найдорожчих гравців команди є 27-річний лівий вінгер Доніс Авдіяй – народжений у Німеччині футболіст виступає за збірну Косово. Він є вихованцем «Шальке» й пограв за низку клубів, зокрема «Штурмі», «Роді», «Віллем ІІ», «Трабзонспорі», «Хартсі», «Еммені», АЕЛі та «Цюриху». В попередньму сезоні він забив 12 голів та віддав 6 асистів у 32 матчах (Transfermrket оцінює гравця у 1,5 млн євро). Також слід відзначити 24-річного лівого захисника Мануеля Пфайфера – австрієць зіграв у 35 матчах та віддав 3 асисти (Transfermrket оцінює його в 1 мільйон євро). 

 

 

Влітку команду покинув кращий бомбардир команди Максіміліан Ентруп (16 голів та 4 асисти у 28 матчах), який за 1 мільйон 300 тисяч євро перейшов у ЛАСК. Також низка гравців залишила клуб вільними агентами, а деякі молоді гравці відправились в оренду. Водночас австрійська команда посилилась великою кількістю молодих футболістів, а також взяла в оренду у «Ред Булла» 20-річного центрхава Юстіна Оморега, а у ЛАСКа – 21-річного форварда Еліаса Хавеля. Крім того, вільними агентами до «Хартберга» приєднались 25-річний нападник Патрік Міїч, 21-річний вінгер Сандро Шендль та 23-річний вінгер Нельсон Амадін, ціна трансферів 23-річного опорника Беньяміна Маркуса та 23-річного захисника Матео Краматіча – невідома.

«Рух» та «Хартберг» перетинались на зимових зборах на початку 2024 року. Тоді у Чатежі команди розійшлися миром – 1:1. Голами у цьому поєдинку відзначились Євгеній Пастух та Рубен Провіденс, який і досі виступає за австрійську команду. 

 

 

«Біло-сині» розпочали підготовку до нового сезону наприкінці червня та вже зіграли низку спарингів. Зокрема, зіграли внічию з австрійським «Вельсом» (0:0) та поступились іншим співвітчизникам – «Лафніцу» (2:3, голами за «Хартберг» відзначились Мануель Пфайфер та Максіміліан Філлафер). Також автрійці розійшлися миром зі словацьким «Спартаком» із Трнави (1:1, гол забив Домінік Прокоп) та перемогли ще одних співвітчизників – «Адміру» (2:0, а відзначились Провіденс та Йонас Карнер).

Нагадаємо, матч «Рух» – «Хартберг» відбудеться у суботу, 20 серпня. Стартовий свисток цього поєдинку пролунає о 17:00.  


loading...

0 коментарів

    Схожі новини