ПРЕДСТАВЛЯЄМО СУПЕРНИКІВ: «БРІНЬЄ ГРОСУПЛЄ» ТА «ТРІГЛАВ»

 

Свої заключні спаринги у Чатежі «жовто-чорні» зіграють з представниками Другої ліги Словенії.

 

 

Футбольний клуб «Бріньє Гросуплє» був заснований 3 липня 2003 року у місті Гросуплє замість клубу «Бріньє», який припинив своє існування. Згідно з офіційними даними, цей клуб не є правонаступником історичної команди, відтак має інші емблему, кольори, назву та історію. Зараз колектив присутній у всіх змаганнях під егідою Футбольної асоціації Словенії та Люблянської міжрегіональної футбольної асоціації. «Бріньє Гросуплє» виступає у Другій лізі, водночас має академію, в якій виховуються футболісти від 5 років. Також у клубу є жіноча команда та команда ветеранів. 

 

 

В поточному сезоні підопічні 38-річного словенського тренера Горана Марковіча впевнено йдуть в середині таблиці в Другій лізі, займаючи 7 місце з 26 очками (7 перемог, 5 нічиїх та 6 поразок у 18 турах). У Кубку Словенії «Бріньє Гросуплє» поступився в серії пенальті «Олімпії» з Любляни на стадії 1/32 фіналу. На зимових зборах «смугасті» зіграли 3 матчі: 2 перемоги та 1 нічия. 

 

 

Команду цієї зими покинули: 23-річний центральний півзахисник Домен Кланчік, 22-річний центральний захисник Іван Макович, 24-річний атакувальний півзахисник Юре Пергер, 30-річний центральний півзахисник Нік Капун та його 23-річний колега по амплуа Доменек Кланчік. Всі ці гравці мали багато ігрового часу в першій половині сезону, але пішли з команди вільними агентами. Тоді як приєдналися до «Бріньє Гросуплє» 20-річний правий захисник Якоб Цук’яті, 19-річний нападник Лука Єрін, 21-річний центральний півзахисник Юре Завбі та троє орендованих гравців: 21-річний центральний захисник Зан Залер, 20-річний воротар Денні Тігань і 19-річний атакувальний півзахисник Рок Сторман. 

 

 

Загальна вартість складу клубу за версією порталу Transfermarket – 1 мільйон 290 тисяч євро. Найрезультативнішим гравцем «Бріньє Гросуплє» є 25-річний капітан команди Лан Піскулє – словенець у 18 матчах має 7+8 за системою «гол+пас». Також результативну гру демонструє 23-річний боснійський центральний півзахисник Марко Бркіч, який забив 5 голів та віддав асист у 18 матчах. Крім того, варто відзначити й 19-річного словенського нападника Алекса Стояковіча, який у 18 матчах забив 4 голи та віддав гольову передачу. 

 

 

Футбольний клуб «Тріглав» є найбільшим спортивним клубом регіону Горень. Команду було засновано у 1920 році в місті Крань під назвою «Живіла Накло». В 1997 назва клубу змінилася на «Живіла Тріглав», у 2003 – на «Супернова Тріглав». А з 2007 року клуб називається «Тріглав». Вперше в елітному дивізіоні Словенії «Тріглав» зіграв у сезоні 1993/94 й два роки виступав тут. Згодом «орли» повертались в еліту у сезонах 1998/99 та 2001/02, втім обидва рази клуб вилітав у Другу лігу. За підсумками 2010 року команда вкотре отримала право зіграти в елітному дивізіоні, де протрималась 4 сезони й знову на кілька років понизилась у класі. У сезоні 2016/17 «Тріглав» посів перше місце у Другій лізі та вийшов в елітний дивізіон, зіграв там 3 сезони та у 2020 році повернувся в другий дивізіон, де виступає й досі. За свою історію клуб двічі виходив до чвертьфіналу національного кубка: у 1993 та 2010 роках.

 

 

Зараз у системі клубу займається понад 350 гравців від 4 років та працює 21 тренер. Сам комплекс академії включає в себе 5 футбольних полів з натуральним та штучним покриттям. Серед відомих випускників академії «орлів» є: Олександр Радосавлєвич, Алеш Мертель, Йосип Ілічич, Сініша Анджелкович, Боян Йокіч, Жан Рогель, Давид Тіянич і Ялен Покорн. 

В поточному сезоні підопічні 53-річного словенського наставника Міломіра Кондіча претендують на підвищення у класі. Так, «Тріглав» займає 5 місце у Другій лізі, відстаючи від 2 місця, яке дає право зіграти у перехідних матчах, на 5 очок («орли» мають у своєму активі 31 очко: 9 перемог, 4 нічиїх, 5 поразок у 18 турах). У Кубку Словенії «Тріглав» дійшов до стадії 1/8 фіналу, де зіграє з «Подвінцями». Під час зимових зборів команда провела п’ять спарингів та програла усі ці матчі. 

Взимку «Тріглав» підсилився 25-річним хорватським нападником Еді Хорватом, 27-річним словенським голкіпером Грегою Сорканом та 20-річним ірландським захисником Джошом Окполопко. Водночас троє важливих футболістів, які зіграли багато матчів у першій частині сезону, покинули команду вільними агентами: захисники – 25-річний Верон Салья (забив 6 голів у 18 матчах та був найкращим бомбардиром команди), 22-річний Янко Іветіч та 25-річний воротар Тім Крульяк. 

 

 

Відомий портал Transfermarket оцінює склад «Тріглава» в 1 мільйон 310 тисяч євро. Серед небезпечних гравців у складі «орлів» можна відзначити 23-річного атакувального півзахисника Крістіана Дакіча – словенець у 8 матчах забив 5 голів. А найкращим асистентом «Тріглава» є 28-річний словенський лівий захисник Тілен Млакар, який у 18 матчах віддав 6 асистів. 

Додамо, що матчі «Руху» проти словенських команд відбудуться у четвер, 15 лютого. Так, о 12:30 «Рух» зустрінеться з «Бріньє Гросуплє», а о 15:30 – з «Тріглавом».


loading...

0 коментарів

    Схожі новини