«РУХ» НА ОСТАННІХ ХВИЛИНАХ ЗДОБУВ ПЕРЕМОГУ У МАТЧІ З «ПОЛІССЯМ»

 

«Жовто-чорні» у третьому турі перемогли завдяки пізньому голу Квасниці.

 

 

«Рух» та «Полісся» зустрілися у 3-му турі УПЛ. Раніше ці команди ніколи не перетинались між собою. До цієї гри львів’яни та житомиряни підійшли у різному настрої – «Рух» здобув дві перемоги у двох матчах на старті сезону, тоді як «Полісся» після перемоги зазнало поразки у другому турі. Тренер «жовто-чорних» Віталій Пономарьов вкотре довірився перевіреному складу, втім з ротацією на лівому фланзі півзахисту. Так, якщо у попередніх матчах на цій позиції грали Мисик та Руніч, то зараз у старті вийшов Соломон.

У першому таймі гостріше атакували саме господарі. Зокрема, вже на 5-ій хвилині гравець «Полісся» пробив головою після подачі зі штрафного, але Ледвій блискуче парирував цей удар. Ще раз вступати у гру воротарю «Руху» довелося наприкінці першого тайму, коли гравець житомирян ударив з меж штрафного – Ледвій знову нейтралізував загрозу. Водночас у решті епізодів злагоджено грав захист «жовто-чорних», особливо впевнено виглядав Дідик.

Другий тайм також розпочався із небезпеки поблизу воріт «Рух» – Ледвій впорався з ударом Макуана майже з лінії штрафного. Проте після цього «жовто-чорні» переломили хід гри та взяли м’яч під свій контроль. Також львів’яни почали створювати моменти поблизу воріт «Полісся». Спочатку Климчук втік у контратаку та небезпечно пробивав по воротам, але його удару не вистачило точності. Згодом під час ще однієї контратаки Квасниця увійшов в штрафний та пробив, але воротар впорався з цим пострілом. А добивання від Сапуги прийняли на себе захисники «Полісся». Найкращий момент у «Руху» був після навісу від Притули, коли Сапуга з кількох метрів до воріт пробив головою, але голкіпер «Полісся» врятував господарів. А наприкінці матчу справа дійшла логічного кінця – Климчук розібрався на лівому фланзі із захисниками «Полісся» та навісив у штрафний майданчик, де Квасниця замкнув дальню стійку. Варто зазначити, що Квасниця другу гру поспіль виходить на заміну та відзначається забитим м’ячем.

У підсумку – мінімальна перемога «жовто-чорних» та історичний старт. Адже вперше в своїй історії «Рух» розпочинає сезон із трьох звитяг у трьох матчах.

 

 

Чемпіонат України серед команд УПЛ. 3-ій тур. «Полісся» (Житомир) – «Рух» (Львів) 0:1 (0:0)

12 серпня 2023 року. Житомир, «Центральний міський стадіон Полісся»

Голи: Квасниця, 90

Попередження: Роман, 35; Сапуга, 75; Довгий, 90+2; Руніч, 90+3

«Рух»: Ледвій, Роман, Дідик, Слюбик, Сич, Едсон, Притула (Таллес, 67), Сапуга, Соломон (Руніч, 56 (Пастух, 90+4), Теслюк (Квасниця, 56), Климчук.

 

Фото: ФК «Полісся»


loading...

0 коментарів

    Схожі новини