«РУХ» РОЗПОЧАВ СПІВПРАЦЮ З РОЗДІЛЬСЬКИМ ДИТЯЧИМ БУДИНКОМ-ІНТЕРНАТОМ

 

«Жовто-чорні» за спільної ініціативи засновника клубу Григорія Козловського та начальника ЛОВА Максима Козицького допомагатимуть дітям та чоловікам з особливими потребами інтегруватись у суспільні процеси та проводитимуть різноманітні спільні заходи.

ФК «Рух» офіційно розпочав співпрацю з Комунальним закладом Львівської облради «Роздільський дитячий будинок-інтернат». Зокрема, там проживають 84 чоловіки віком від 4 до 35 років з психологічними проблемами та проблемами інтелектуального розвитку. 

«Це перша наша подібна співпраця. Загалом хлопці вперше вийшли у соціум і для всіх нас це дуже велика подія. Завдяки цій співпраці наші підопічні розвиватимуть свої фізичні навички й працюватимуть як команда. Все це робиться для того, щоб вони були більш цілеспрямованими та впевненими у собі. Ми вдячні за можливість такої колаборації. Хлопці хочуть соціалізуватись та жити безбар’єрно», – сказала в.о. директорки Роздільського дитячого будинку-інтернату Маріанна Траска.

 

 

Зокрема, «Рух» прийматиме в себе дітей з РДБІ та допоможе їм сформувати команду, яка з певною періодичністю тренуватиметься на базі клубу. Також підопічних РДБІ залучатимуть до різноманітних спільних заходів.

«Ми вже співпрацювали із Роздільським дитячим будинком-інтернатом, але раніше вона була непублічною. Тепер ми вирішили задокументувати наше партнерство і розширити нашу співпрацю. «Рух» завжди хоче виходити за межі футбольної та загалом спортивної діяльності. Наш клуб хоче брати участь у всіх сферах життя, тому ми завжди відгукуємось на потреби людей з особливостями.

Ми готові спільно долати всі виклики і постараємось допомагати підопічним Роздільського дитячого будинку-інтернату, аби ці хлопці інтегрувались у суспільство та мали змогу по-новому подивитись на довколишній світ. Важливо допомогти підопічним РДБІ пройти соціальну адаптацію, відкрити нові горизонти та реалізувати себе в житті, щоб вони досягнули поставлених перед собою цілей. Це такі ж самі діти та чоловіки, як й інші, просто з деякими особливостями. Через футбол вони матимуть змогу адаптуватись у соціумі й клуб допомагатиме їм у цьому», – зазначив генеральний директор «Руху» Ігор Дедишин.

 

 

Так, для підопічних РДБІ провели екскурсію Академією «жовто-чорних». Також гостям подарували комплекти тренувальної форми «Руху». Тоді як підопічні РДБІ презентували «рухівцям» картину ручної роботи. 

«Ця ініціатива дуже важлива для клубу, адже «Рух» переймається не лише спортом, а й соціальною адопцією вразливих верств населення. Приємно, що спільно з начальником Львівської ОВА Максимом Козицьким ми започаткували цю співпрацю між «Рухом» та Роздільським дитячим будинком-інтернатом. Ми продовжимо активно працювати для того, щоб кожна дитина мала змогу реалізувати себе та вільно почувалась у суспільстві. Час прибирати ці бар’єри і я пишаюсь, що «Рух» активно бере у цьому участь, адже чужих дітей не буває», – сказав засновник «Руху» Григорій Козловський

 


loading...

0 коментарів

    Схожі новини