«РУХ» ТА «БРАНН» ДОМОВИЛИСЬ ПРО СПІВПРАЦЮ І СПІЛЬНО ДОПОМОГЛИ УКРАЇНСЬКИМ ВІЙСЬКОВИМ

 

«Жовто-чорні» домовились про співпрацю з одним із найпопулярніших клубів Норвегії та планують розвивати як футбольну колаборацію, так і спільно підтримувати ЗСУ. 

 

 

Футбольний клуб «Рух» спільно із норвезьким клубом «Бранн» домовились про співпрацю. Зокрема, вона стосуватиметься як спортивної складової, так і допомоги українським військовим.

«ФК «Рух» та «Бранн» є спортивними організаціями, але це соціально-відповідальні клуби. «Рух» від початку повномасштабного вторгнення безперервно допомагає українським військовим і ми раді, що до нашої ініціативи долучились норвезькі партнери. Приємно, що наша співпраця зародилася саме завдяки співпраці щодо допомоги ЗСУ. Паралельно ми плануємо розвивати нашу колаборацію і у спортивному напрямку. В нас вже є певні ідеї та напрацювання, тож думаю, що незабаром ми втілимо ці проєкти у життя. Це буде цікава співпраця, яка спрямована як на допомогу військовим, так і на користь українському футболу», – розповів генеральний директор ФК «Рух» Ігор Дедишин.

 

 

Так, два клуби і ГО «Самооборона Львівщини» об’єднавши зусилля передали для українських артилеристів, зокрема 45-ій ОАБр, понад 70 дронів, 8 автомобілів, акумулятори та різноманітне спорядження для фронту. 

«Наша задача – об’єднати футбольних вболівальників з різних країн та допомогти українцям. Серед фанатів футбольного клубу «Бранн» є багато людей, які захотіли підтримати Україну. Потрібно разом боротись проти російських окупантів і Норвегія готова допомагати у цьому. Ми знаємо про команду «Рух» – це чудовий проєкт і зараз клуб робить все, аби здобути позитивні результати на внутрішній арені. І наразі в них це виходить – попри сильну конкуренцію зараз ви посідаєте 5-те місце в УПЛ. Ми ж вболіваємо, аби ви змогли піднятись і вище. Сподіваюсь, коли Україна переможе, ми зможемо зіграти проти «Руху» в Україні, щоб сюди приїхали норвезькі вболівальники», – сказав член норвезького парламенту Петер Фрьоліх. 

 

 

Водночас українські військові наголошують на необхідності такої підтримки. Вони вдячні усім, хто готовий долучитись до допомоги ЗСУ у їх боротьбі з російськими загарбниками. 

«Неможливо переоцінити цю допомогу для українських військових. Зараз відбувається війна технологій і відбувається постійний процес вдосконалення засобів ведення бойових дій. Завдяки таким дронам наші захисники щоденно не тільки знищують російську техніку, а й рятують життя тисяч українців. І кожна така річ наближує нашу Перемогу. Зазвичай найчастіше нам допомагали сусідні країни: Польща, країни Балтії – ті союзники, які розуміли, що якщо ворога не зупинити зараз на території України, то війна може перейти в їхні міста. Втім з часом ця війна зачепила майже всю Європу і тому люди розуміють, що від України залежить безпека всього континенту. Тож співпраця з Норвегією, як і з будь-якою іншою дружньою країною є дуже важливою для нас. Водночас ми безмежно вдячні нашим союзникам», – зауважив в.о. командира 45-ї ОАБр підполковник Ігор Поляруш.

 

 

Проте окрім військової допомоги представники «Руху» та «Бранну» обговорили можливості спортивної співпраці. Вони впевнені, що така колаборація сприятиме розвитку обох клубів, а футбол також допоможе об’єднати українських та норвезьких вболівальників.

«Футбол це те, що може об’єднувати людей – ті емоції та пристрасть є неймовірними і це відбувається попри їхні різні політичні погляди, віросповідання, громадянство тощо. Ця кооперація, адже саме футбол зібрав довкола себе ентузіастів, які захотіли допомогти українцям. І завдяки цьому ми можемо поглибити свої партнерські зв’язки та завоювати любов українських вболівальників. Ми прибули у Львів, щоб налагодити співпрацю у футбольній сфері. Ми розуміємо, як зараз складно українським командам грати у період війни. Це велике досягнення, що ваші клуби змагаються у таких умовах. Сподіваюсь, що «Бранн» та інші європейські клуби зможуть допомогти як «Руху», так і іншим українським клубам пройти цей важкий шлях. Також наші вболівальники розуміють, як важко воювати українцям з російськими окупантами, але ми готові підтримувати їх у цьому», – розповіла генеральна секретарка організації Fritt Ukraina, представниця ФК «Бранн» Наталія Голіс. 

 

 

Довідково: «Бранн» – футбольний клуб із міста Берген, який є триразовим чемпіоном Норвегії та 7-разовим володарем національного кубка. Клуб було створено у 1908 році як об’єднання лижників та футболістів. Команда є однією з найпопулярніших в країні та в різні роки була найвідвідуванішим клубом Норвегії. У поточному сезоні «Бранн» посідає друге місце в норвезькій Елітсерії. Водночас вболівальники клубу із Бергена активно підтримують Україну та неодноразово вивішували українські прапори під час матчів своєї команди. 

 

 


loading...

0 коментарів

    Схожі новини