«РУХ» ТА «БРАНН» ПОГЛИБЛЮЮТЬ СПІВПРАЦЮ

 

ФК «Рух» прийняв у себе представників футбольного клубу «Бранн». «Жовто-чорні» вже давно співпрацюють з норвезьким клубом, який крім спортивних питань також активно допомагає українцям та ЗСУ. Зокрема, візит представників «Бранна» у Львів розпочався із зустріччю з українськими військовими та спільною передачею необхідного обладнання: дронів та зарядних станцій. 

«Для нас дуже важливо підтримувати Україну та привертати більшу увагу до війни. Зараз одна із основних місій організації Fritt Ukraina – допомагати цивільному населенню та військовим. Кожного дня у Норвегії є багато охочих стати волонтерами та допомагати Україні фінансово. Ми будемо підтримувати вас допоки разом не переможемо агресора. Цього разу ми отримали запит на дрони та зарядні станції – це все дуже потрібно на фронті військовим, тож ми намагалися оперативно відреагувати на ці потреби», – розповів координатор групи волонтерів ГО Fritt Ukraina Кетіль Боргвін Дьорре.

 

 

«Підтримка «Рух» дуже важлива для 45-ї бригади. Ми багато чого отримуємо від клубу і вдячні за неї. Будь-яка допомога під час війни є важливою для військових. Приємно, що нас підтримують також й міжнародні партнери», – зазначив військовий 45-ї ОАБр Павло.

 

 

«Після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну з нами почали контактувати деякі іноземні клуби і в нас з’явилися нові знайомства. Прикро, що це сталося саме за таких обставин, але ми вдячні «Бранну» за чітку політичну позицію та допомогу Збройним Силам України. Тепер представники норвезького клубу приїхали до нас в гості і це дуже цінно, адже вони не побоялися відвідати країну, у якій йде війна. Вони побачили Львів, інфраструктуру «Руху», як клуб функціонує зсередини. В свою чергу ми також бажаємо успіхів «Бранну», адже ми вдячні за таку підтримку. 

Під час візиту ми обговорили плани подальшої співпраці, поділилися своїми ідеями щодо цього. Також разом з норвежцями поговорили про потреби військових і вони долучаться до допомоги нашим захисникам. Думаю, після цього візиту представники «Бранну» та норвежці загалом будуть допомагати українцям ще активніше» – сказав спортивний директор «Руху» Володимир Лапіцький.

 

 

Далі норвезькі гості відвідали Академію «Руху», де їм провели екскурсію та показали умови в яких живуть та тренуються гравці «жовто-чорних» та вихованці клубу.

«Протягом декількох днів ми спілкувалися із керівництвом «Руху» про майбутні плати та розвиток співпраці між клубами. Ми отримали багато пропозицій щодо майбутніх проєктів, тож ми будемо робити все можливе, щоб ці плани здійснилися. Звісно, через війну в Україні є багато ризиків, проте ми спробуємо втілити наші мрії у життя. Ми провели багато часу в Академії «Руху», і це той рівень, який ми не очікували побачити. Діти мають великі можливості для розвитку і це дійсно вражає», – поділився емоціями представник делегації ФК «Бранн» Одд Сольтведт. 

«Ми націлені на розширення співпраці, в тому числі й в спортивній складовій. Є багато планів та ідей, які ми незабаром представимо у вигляді договору про стратегічну співпрацю, яка буде розрахована на роки. Одним з пунктів співпраці з «Бранном» є ідея обміну дітьми, щоб певний час наші вихованці побули у Норвегії, а їхні діти були в Академії «Руху». Норвежці навіть жартували, що бояться, що їхні діти не захочуть повертатись додому – настільки їм сподобалась інфраструктура «Руху» і місцева атмосфера. Та якщо говорити серйозно, то хочеться розпочати глобальну співпрацю саме в питанні дітей, адже це дуже важливо для філософії нашого клубу, адже наші вихованці – фундамент «Руху». Ми хочемо, щоб наші діти отримували міжнародний досвід, спілкувались з однолітками з-за кордону, розвивались у футбольному та людському планах згідно європейських цінностей. Перші кроки цієї співпраці будуть вже найближчим часом. У нас є цікаві ідеї і сподіваюсь, що нам вдасться їх реалізувати», – розповів генеральний директор «Руху» Ігор Дедишин.

 

 

Наступного дня представники «Бранну» та «Руху» завітали у центр реабілітації постраждалих від війни Superhumans, де лікуються військові та цивільні, яким необхідне протезування. Після цього делегація вирушила на «Арену-Львів», де «Рух» грав матч 5-го туру проти «Інгульця». І гра, і результат (впевнена перемога «жовто-чорних» з рахунком 5:0) не аби як потішили львів’ян та гостей з-за кордону. 

«Ми дуже чекали цього матчу. Нам було дуже цікаво приїхати на гру, побачити стадіон, місцевих вболівальників. Люди насолоджуються футболом попри війну і це важливо для них. Мені дуже приємно бачити щасливі родини на трибунах. Водночас я дуже радий, що опинився у такій чудовій атмосфері», – сказав представник делегації ФК «Бранн» Рольф Мюрвогнес.

 

 

«Наші норвезькі друзі багато знають про «Рух». Вони слідкують за результатами нашого клубу, знають як грає наша команда. Їм імпонує, що в нас амбітний проєкт, а його рушієм є молодь. Водночас нам приємно, що норвезьке ком’юніті приїхало та підтримало нас у час війни, адже не кожен наважиться приїхати у воюючу країну. «Рух» та всі українці вдячні і ФК «Бранн», і норвежцям, які підтримують нашу країну. Це дуже важливо для нас і ми раді приймати в себе кожного, хто розділяє наші цінності. Україна вкотре довела, що це незламна країна, яка навіть в час великої війни продовжує розвиватись, зокрема і в спорті. Той же футбол зараз проходить в складних умовах, але він дарує емоції вболівальникам», – зазначив генеральний директор «Руху» Ігор Дедишин. 

В заключний день перебування в Україні «рухівці» влаштували для норвезьких гостей екскурсію Львовом. Водночас представники «Бранна» не лише активно та весело провели час у місті, а й вшанували полеглих на війні Героїв, які віддали своє життя за звільнення України від російських окупантів.

«Мої думки до приїзду в Україну дуже відрізняли від того, що я побачив. Ваші люди неймовірні! Попри війну, щоденні тривоги та ракетні атаки українці продовжують жити, а країна – розвиватися. Ми не забудемо вашу доброту та гостинність. Я впевнений, що ми дуже скоро побачимося знову», – сказав представник делегації ФК «Бранн» Одд Сольтведт. 

 

 

Також «Рух» та «Бранн» обговорили плани щодо співпраці. Однією з ідей є проведення в майбутньому товариської гри. Крім того, клуби продовжать співпрацювати щодо розвитку спортивної складової, а також допомоги ЗСУ.

«Ми тривалий час спілкуємось та співпрацюємо з норвезькою спільнотою, зокрема з ФК «Бранн». Як то кажуть, «друзі пізнаються в біді», а в Україні зараз велика біда – війна з російськими окупантами. Саме в цей непростий час нас підтримують наші норвезькі партнери – Fritt Ukraina та «Бранн» і доводять це не словом, а ділом. З перших днів повномасштабного вторгнення вони допомагають українцям та Збройним Силам України. Ця допомога безцінна і це спілкування зблизило нас. Наші норвезькі друзі мали змогу наживо побачити як живе та функціонує «Рух». Ми також плануємо за нагоди відвідати Норвегію і ближче познайомитись з «Бранном». Я вірю, що наша співпраця буде плідною і сприятиме розвитку як нашого клубу, так і норвезької сторони» – підсумував візит представників «Бранна» Ігор Дедишин.

 


loading...

0 коментарів

    Схожі новини