«РУХІВЦІ» З ОЛІМПІЙСЬКОЇ ЗБІРНОЇ УКРАЇНИ ЗАВІТАЛИ НА ЗУСТРІЧ УЧАСНИКІВ ОІ-2024 ЗІ ЛЬВІВЩИНИ

 

Гравці «Руху», які представляли Україну на Олімпійських іграх у Франції, завітали у Львівську ОВА, де пройшла зустріч олімпійців Львівщини.

Так, Олег Федор, Ігор Краснопір та Олексій Сич були відзначені подяками від начальника ЛОВА Максима Козицького, а також отримали цінні призи. 

«Вдячний Богу та Збройним Силам України за те, що отримав можливість представляти країну на Олімпійських іграх. Для футбольної збірної це був дебютний виступ на Олімпіаді, адже наша команда вперше в історії отримала право зіграти на ОІ. Це безцінний досвід, який лише допомагатиме прогресувати ще більше та розвиватись ще краще. 

 

 

Дуже хотілось гідно представити Україну на Олімпійських іграх у Парижі! В такий непростий час хочеться, щоб про нашу країну говорили якомога більше і про нас знав весь світ. У матчі з олімпійською збірною Марокко я вперше опинився у ситуації, коли ти виходиш на поле і кожну твою дію освистують, стадіон повністю налаштований проти тебе – це новий досвід. Було непросто з цим впоратись, але я радий, що вдалося забити гол, який допоміг здобути першу, історичну перемогу олімпійської збірної України з футболу. Вона була драматичною та подарувала нам надію на те, що ми можемо боротися за позитивний результат. 

На жаль, збірна не змогла вийти з групи і ми не виконали поставленої задачі. Втім цей виступ на Олімпійських іграх всеодно назавжди залишиться в моїх спогадах. Кожна невдача це також урок і дає змогу стати кращим. Для мене велика честь бути поруч зі спортсменами, які представляли Україну на Олімпійських іграх і я вдячний за запрошення на цей захід. Сподіваюсь, в майбутньому ми продемонструємо кращі результати» – сказав форвард «Руху» та автор переможного голу у ворота олімпійської збірної Марокко Ігор Краснопір.  

 

 

«Для нас це був перший і дуже класний досвід – відчути атмосферу такого серйозного турніру. Прикро, що львів’яни не здобули золоті медалі на цьогорічних Олімпійських іграх, але це буде хорошим стимулом на наступні ОІ. Треба зробити правильні висновки та докладати ще більших зусиль, щоб довести, що це була випадковість.

 

 

Звісно, найбільший спогад – матч з Марокко, адже це була історична перемога олімпійської збірної України. Понад 40 тисяч марокканців на стадіоні гучно підтримували свою команду, але мені, Ігорю Краснопіру та нашій збірній вдалося змусити їх замовчати – ця тиша у той момент була дуже промовистою. 

Участь в Олімпійських іграх викликає певну залежність, адже тепер хочеться повернутись в цю атмосферу, перемагати та боротись за медалі. Для мене ці Олімпійські ігри у Парижі були як казка, адже я відчував дуже круті емоції під час виступу на змаганнях. Вдячний, що отримав таку можливість, а особливу подяку хочу виразити Збройним Силам України, адже без них цього всього б не було», – сказав півзахисник «Руху», автор асисту на переможний гол у матчі з олімпійською збірною Марокко Олег Федор.

 

 

Виступ «рухівців» прокоментували й у Відділені Національного олімпійського комітету України у Львівській області, відзначивши внесок футболістів «жовто-чорних» у перемоги команди на ОІ-2024 в Парижі. У підсумку, олімпійська збірна України з футболу посіла 9-те місце. 

«Наші військові боронять Україну на фронті від окупантів. Водночас українські спортсмени зараз мали можливість довести, що наша країна сильна та здатна боротись за великі перемоги. Вже більш як 10 років триває війна і понад два роки триває повномасштабне вторгнення росії в Україну. Тож 22-ге місце в рейтингу країн на Олімпійських іграх – фантастичний показник незламності нашої країни. Спортсмени та тренери чудово знають, наскільки важко тренуватись та працювати в таких умовах і якою ціною їм давались ці медалі та виступи на Олімпіаді. Сам факт того, що 10 львів’ян представляли Україну у Франції – величезний здобуток. Вони зробили це дуже гідно!

Футбольна збірна України дебютувала на ОІ-2024. Тішить те, що хлопці бились та боролись за результат й показали свій бойовий дух. Львівські футболісти, які грали за збірну, продемонстрували свою перспективу і що їхні головні перемоги ще попереду. Очікуємо, що нове покоління заявить про себе вже на Олімпійських іграх у 2028 році», – зазначив голова Відділення НОК України у Львівській області Юрій Турянський.

 


loading...

0 коментарів

    Схожі новини