СТАРТУВАВ ВІДБІР В АКАДЕМІЮ «РУХУ»

 

В Академії «Руху» стартував довгоочікуваний відбір юних футболістів до «жовто-чорної» родини. Цьогоріч першими, хто випробував свої сили у відборі, були хлопці 2014 року народження. Загалом у перший день відбору у цій віковій категорії переглянули понад сто юнаків з різних українських міст та сіл.

 

 

Прибувши в Академію, діти зареєструвались та отримали картку учасника з персональним відбірковим номером. Всі юнаки перебували у бойовому настрої та рвалися на футбольне поле, аби розпочати випробування, які для них підготували тренери. Загалом на дітей чекає три етапи відбору. Зокрема, під час першого етапу кандидатів в Академію «Руху» перевіряли на чотирьох традиційних станціях.

«Ми дивились на те, як хлопці виконували вправи на швидкість, техніку, грали один в один та у футбол. Було багато талановитих дітей і деякі гравці дуже добре себе зарекомендували. Усі хлопці, які прийшли на відбір, знали навіщо вони сюди приїхали та хочуть стати професійними футболістами. Працювати з такими дітьми – одне задоволення. Водночас тим хлопцям, які не пройшли відбір, хочеться побажати, щоб вони зберігали цю мотивацію, продовжували займатись футболом та розвиватись і йшли до своєї мрії» – розповів тренер АФ «Рух» Назар Савицький.  

 

 

Далі на тих дітей, які пройшли перший етап відбору чекатимуть наступні випробовування – їх долучать до основної команди їхньої вікової категорії, з якою вони відпрацюють тижневий тренувальний цикл. 

«Гравці 2014 року народження – одна з наймолодших вікових категорій, які ми зараз відбираємо. Загалом ми задоволені тим, що демонструють кандидати в Академію, хоча це лише перший етап відбору і рано говорити про підсумковий результат. Звичайно, хлопці мають різний рівень підготовки, але є певна кількість дітей, яких ми вже обрали для наступного етапу відбору. 

Це ще зовсім маленькі хлопці й попереду в них ще багато роботи, але є плюс в тому, що зараз ці діти як пластилін, з якого можна «виліпити» якісного гравця з потрібними для команди якостями. Немає жодних лімітів щодо кількості дітей, які переходять на наступні етапи відбору – все залежить від того, що вони продемонстрували на тренуваннях. Тих юнаків, які відповідають рівню Академії, ми обиратимемо в наступні етапи і вони матимуть шанс закріпитись в Академії «Руху», – розповів керівник департаменту скаутингу та селекції ФК «Рух» Олег Гарас. 

 

 

Нагадаємо, в Академію «жовто-чорних» відбиратимуть гравців різних вікових категорій. Так, наймолодша вікова категорія – гравці 2015 року народження, тоді як найстарші – футболісти 2008 року народження. Вже у неділю, 19 травня, розпочнеться перший етап відбору серед дітей 2013 року народження. 

 


loading...

0 коментарів

    Схожі новини