ВІТАЛІЙ ПОНОМАРЬОВ: «НЕ ХОЧЕТЬСЯ, АБИ НА ХЛОПЦІВ ТИСНУВ РЕЗУЛЬТАТ»

 

Головний тренер «жовто-чорних» оцінив виступи команди на поточному етапі та розповів, які перспективи чекають на «Рух» у другій частині сезону.

 

 

Футболісти «Руху» добре проявили себе у першій частині сезону, прогресували, є кандидатами в юнацькі та молодіжну збірні України. Це є доказом того, що ми рухаємось правильним шляхом. Сподіваюсь, що гравці продовжать прогресувати і в другій частині сезону. 

Ми маємо об’єктивно оцінювати свої можливості та відштовхуватись від цього, ставлячи перед собою турнірні задачі. «Рух» має боротись за перемогу у кожному матчі та демонструвати свою найкращу гру, а результат з часом прийде. Зараз відбувається побудова команди, яка у перспективі боротиметься за найвищі місця. Я не займався детальним пошуком інформації, але здається ще не було настільки молодого колективу в УПЛ. У деяких поєдинках середній вік команди коливався в діапазоні 20,5-20,9 років. Не хочеться, аби на хлопців тиснув результат, адже на них зараз і так велика відповідальність. Вони ще формуються як гравці і тренерський штаб та керівництво розуміють, що цей процес займе якийсь час. 

Тренерський штаб вивчав дані аналітичної платформи Wyscout і майже по всіх показниках «Рух» знаходиться у трійці лідерів чемпіонату України. Водночас за деякими показниками, як то очікувані очки, «Рух» взагалі очолює турнірну таблицю. Звісно, кожен з нас мріє про єврокубки, але ми чудово розуміємо, чому команда реально зараз не в першій трійці: нам не вистачає досвіду та майстерності. Всі у клубі працюють над цим, втім все ж треба об’єктивно дивитись на стан речей. 

Я вдячний команді за те, що хлопці дослухаються до того, що їм говорить тренерський штаб. В першому колі «Рух» не підлаштовувався під суперника, а намагався диктувати свої умови на полі. Команда грала з позиції сили і нам це вдавалось. У нас були чудові матчі з «Поліссям», «Кривбасом», «Чорноморцем», в яких ми перемагали, яскрава нічия з «Шахтарем». Але були й незаплановані втрати очок у поєдинках, в яких «Рух» повинен був вигравати. Це красномовно говорить про нестачу досвіду та стабільності. Наразі важко давати прогнози, втім я впевнений у своїх гравцях і спаринги на зборах продемонстрували, що ми готові грати з будь-яким суперником


loading...

0 коментарів

    Схожі новини