ВОЛОДИМИР БЕЗУБ’ЯК: «ПОДОБАЄТЬСЯ, ЯК ФУТБОЛІСТИ СТАВЛЯТЬСЯ ДО ГРИ»

 

Коментар головного тренера «Руху-2» після перемоги над «Скалою 1911» (2:1) та короткий підсумок виступу «жовто-чорних» у Другій лізі у 2023 році.

 

 

Вже п’ятий матч поспіль ми граємо на виїзді. Крім того, важко дається перехід зі штучного газону під час тренування на натуральне поле під час гри. Також вкотре у складі застосовується велика ротація. В якомусь сенсі повітряна тривога пішла нам на користь: тренерський штаб прояснив деякі ігрові моменти, адже спочатку матчу були проблеми у колективному відборі м’яча, суперник володів територіальною перевагою. Після внесених корективів гра пішла за іншим сценарієм – нам вдавалось спіймати «Скалу 1911» на контратаках, власне так і були забиті голи.

Є певні проблеми у тактичному розумінні футболістів, відчувається, що вони не зіграні. Але мені подобається їх ставлення до гри. Це був останній матч у році для «Руху-2» і хотілось піти на перерву на позитивній ноті. Попереду свята, зимова пауза, а запам’ятовується останній результат, тож важливо було перемогти, щоб хлопці мали позитивні емоції. Тому сьогодні команда зіграла на результат. 

Сьогодні справа у захисті вийшов 17-річний Лапко. Йому було важко, адже це не його рідна позиція, до того ж він лівша – правому захиснику все ж зручніше і краще бути правшею. Водночас 16-річний воротар Харечко зіграв відмінно! Він майже не помилявся і кілька разів врятував команду, зокрема й на останній хвилині, коли «Скала 1911» пішла на штурм наших воріт. Мені подобається впевненість Олександра і він вміє читати гру. Він діє на високому рівні і я думаю, що з нього вийде голкіпер високого класу. 

Від початку сезону за «Рух-2» зіграли 49 футболістів. Чи не головна проблема – зіграність, взаєморозуміння, колективні дії. У тренувальному процесі все добре, але часто гравці залучені або до першої команди, або до матчів у своїх вікових категоріях, тож доводиться ротувати склад. Відтак важко награти комбінації і поставити атакуючий футбол. Але, на щастя, команди «Руху» грають за однією схемою та в одному стилі, тому базові навички і розуміння позицій є у кожного нашого вихованця. Шкода, що серйозну травму отримав Нікіта Рогачов. Він креативний футболіст і стабільно грав в основі – його не вистачало в останніх матчах. Бажаю Нікіті якнайшвидшого одужання та повернення на поле.

«Рух-2» ще певний час буде тренуватись – нам потрібно провести тестування гравців і підтримувати їх форму. Футболісти здадуть деякі нормативи, треба оцінити їх фізичні кондиції на цьому етапі. Якщо підсумовувати поточні результати, то можна сказати, що команда провалила лише дві гри – проти «Карпат-2» у першому турі і згодом матч із «Тростянцем». Але загалом я задоволений ставленням хлопців і їхньою грою.    


loading...

0 коментарів

    Схожі новини