ВОЛЬОВА ПЕРЕМОГА НАД «ЗОРЕЮ»

 

«Жовто-чорні» завдяки голам Руніча та Климчука обіграли луганців у дебютній грі чемпіонату - 2:1.

 

 

Новий сезон для «Руху» розпочався домашнім матчем проти луганської «Зорі». Цей поєдинок уболівальники мали змогу переглянути на новоствореному ютуб-каналі УПЛ ТБ 

Гравці «Руха» вийшли на поле в символічних футболках із фотографією української шаблістки Ольги Харлан та її культової фрази: «Нікого ніколи не можна примусити до миру, особливо – українців. Ніяким рукостисканням. Ніколи. Тому так буде завжди!». 

Зі стартових хвилин «рухівці» взяли м’яч під свій контроль і на 4-й хвилині заробили небезпечний штрафний – удару Климчука дещо не вистачило точності. Після цього гості перехопили ініціативу й кілька разів загрожували воротам «Руху» дальніми ударами, але вони не несли особливої загрози володінням Ледвія. Проте вже на 17-ій хвилині луганці пробили з-за меж штрафного у ближній кут і голкіпер «жовто-чорних» впевнено впорався із цим моментом. Ну а «Рух» створив чергову нагоду після розіграшу штрафного, але Едсон пробив вище воріт. Всередині першого тайму гравці «Зорі» прорвалися по правому флангу й прострілили в центр штрафної, де Русин переграв Ледвія і відкрив рахунок у матчі.

Перший дійсно небезпечний момент, після якого у гру вступив воротар «Зорі», «жовто-чорні» знову організували після удару зі штрафного – Мисик потужно пробив, але голкіпер впорався із м’ячем, який за підступною траєкторією летів у площину. Після цього й до кінця першої половини гри «Рух» захопив ініціативу і контролював м’яч, але до небезпеки поблизу воріт «Зорі» справа не дійшла.

Другий тайм так само розпочався із гостроти біля воріт гостей – Теслюк на 49-ій хвилині пробив головою після подачі з кутового, але м’яч пролетів над перекладиною. А вже за кілька миттєвостей Притула навісив зі штрафного і воротар «Зорі» махнув повз м’яч, але його підстрахували захисники. Згодом вже сам Притула розібрався із захисником у штрафному «Зорі» й гостро пробив у ближній верхній кут, але голкіпер цього разу зіграв упевнено і нейтралізував загрозу. 

А на 59-ій «Зоря» створила свою першу гостру нагоду у другому таймі: Русин впритул із кількох метрів пробив головою, але диво-сейв здійснив Ледвій.

Ну а на 67-ій хвилині зіграли заміни Віталія Пономарьова. «Рух» виборов м’яч у центрі поля, той опинився у Климчука, Юрій пройшов лівим флангом та навісив на Руніча, який кількома хвилинами раніше вийшов на поле. Василь точно пробив головою і зрівняв рахунок у матчі.

Згодом Руніч міг оформити дубль – Квасниця увірвався до штрафного майданчика і поцілив у перекладину. Першим перед порожніми воротами опинився Руніч, втім «рухівець» пробив повз рамку. 

На 84-ій хвилині «Зоря» залишилась у меншості, після вилучення центрального захисника Джордана, який отримав другу жовту картку. Климчук чудово пробив зі штрафного, але воротар врятував «Зорю». Та він лише відтермінував неминуче – на 86-й хвилині Климчук прийняв м’яч після подачі з кутового і щільно та влучно пробив у дальній кут з-за меж штрафного, вивівши «Рух» вперед.

Наприкінці матчу гра йшла на зустрічних курсах, втім, ближче до фінального свистка «Рух» притиснув гостей до їхніх воріт. Але більше команди нагод не створили, і «Рух» здобув вольову перемогу у стартовій грі нового сезону.

 

 

Чемпіонат України серед команд УПЛ. 1-ий тур. «Рух» (Львів) – «Зоря» (Луганськ) 2:1 (0:1)

29 липня 2023 року. Львів, стадіон «Україна»

Гол:  Руніч, 67; Климчук, 86 - Русин, 21

Попередження: Дідик, 37, Сапуга, 88

«Рух»: Ледвій, Роман, Дідик (Слюсар, 88), Слюбик, Сич, Едсон, Притула (Пастух, 83), Сапуга, Мисик (Руніч, 64), Теслюк (Квасниця, 64), Климчук.  


loading...

1 коментарів

  • С

    Сергій

    30 липня 2023 р., 19:29

    Вітаю з перемогою!! Приємно починати чемпіонат на позитиві. Наступна Ворскла. Непростий суперник! Хочеться щоб наша команда вирішила проблему в центрі захисту, чим швидше тим краще. Не можна дозволяти супернику розстрілювати ворота з центру штрафної! Добре що виручив Ледвій!! Ця проблема тягнеться ще з минулого року. Так грати не можна.

Схожі новини