ЮНІОРИ «РУХУ» ЗІГРАЛИ ВНІЧИЮ З «ПОЛІССЯМ»

 

«Жовто-чорні» у виїзному матчі в Житомирі вперше у сезоні втратили очки.

 

 

«Рух» U-19 після двох домашніх перемог у перших двох турах юнацької першості вперше в сезоні відправився на виїзд. Так, «жовто-чорні» у Житомирі зіграли з «Поліссям». Тренер юніорів «Руху» Михайло Дячук-Ставицький виставив проти житомирян такий самий склад, як і в попередньому матчі проти «Ворскли».

Попри спеку обидві команди з перших хвилин взяли високий темп та грали на зустрічних курсах. Втім до небезпеки ні поблизу воріт «Полісся», ні поблизу воріт «Руху» справа не дійшла. Перша справді цікава нагода виникла на 16-ій хвилині, коли гравець «Полісся» уник офсайдної пастки та вискочив на рандеву з нашим воротарем. Проте Ванівський врятував львів’ян, здійснивши сейв. Вже за кілька хвилин аналогічний момент створили «жовто-чорні» – Шайда вибіг віч-на-віч з воротарем житомирян та перекинув його, але захисники підстрахували свого голкіпера. Та це лиш відтермінувало пропущений гол – на 19-ій хвилині Столярчук подав на Кітелу, який потужно пробив з-за меж штрафного майданчика. М’яч зрикошетив до Гереги, який з кількох метрів проштовхнув м’яч у ворота та відкрив рахунок у цій грі. Слід зауважити, що центральний захисник відзначився у другому поспіль матчі.

Після цього «Рух» мав ще кілька нагод, аби розвинути успіх, але ударам «жовто-чорних» не вистачило точності. Тоді як на 34-ій хвилині «Полісся» зрівняло рахунок: на лівому фланзі захисту «Рух» втратив м’яч, житомиряни перевели його у центр і неподалік від лінії штрафного майданчика Раско зряче пробив у дальній кут.

У другому таймі темп гри дещо знизився, як і зменшилась кількість гольових моментів в обох команд. «Рух» більше тримав м’яч та намагався комбінувати попереду. Після однієї з таких атак Касарда, який освіжив гру «жовто-чорних» по перерві, прорвався лівим флангом і з гострого кута бив по воротам, але голкіпер впорався із цим пострілом. Згодом Пастух передачею розрізав захист житомирян та вивів Русяка віч-на-віч з воротарем, але той схибив з хорошої позиції. А вже у компенсований арбітром час «Полісся» створило свій момент – з близької дистанції атакуючий гравець житомирян пробив головою, але Ванівський без проблем впорався з цим ударом. Голкіпер «Руху» ще раз блискуче вступив у гру на третій компенсованій хвилині, коли парирував два удари впритул і врятував свою команду.

У підсумку, бойова нічия 1:1 та перша втрата очок «Руху» у новому сезоні. Водночас львів’яни збільшили свою безпрограшну серію у чемпіонатах України до 44 матчів.

 

 

Чемпіонат юнацьких команд УПЛ. 3 тур. «Полісся» (Житомир) U-19 – «Рух» (Львів) U-19 0:0 (1:1)

11 серпня 2023 року. Житомир, стадіон «Спартак-Арена»

Голи: Раско, 34 – Герега, 19

Попередження: Шайда, 37, Бойко, 58, Касарда, 63, Герега, 64, Кітела, 77

«Рух» U-19: Ванівський, Поповський (Михальчук, 90+2), Холод, Герега, Кітела, Бойко (Шандра, 86), Квас, Столярчук (Музичук, 86), Шайда (Касарда, 46), Боцьків (Русяк, 68), Пастух.

 

Фото: ФК «Полісся»


loading...

0 коментарів

    Схожі новини