МАТЧ «ЧОРНОМОРЕЦЬ» – «РУХ» МОВОЮ ЧИСЕЛ ТА ФАКТІВ

 

Продовження безнічийної гостьової серії «жовто-чорних», дебютний гол в УПЛ від Фредді Плюмана, 300-та поразка «моряків» у чемпіонатах України та інші факти матчу «Чорноморець» – «Рух».

 

 

«Рух» провів свій 220-й матч у всіх турнірах: 87-й – в УПЛ, 90 – у Першій лізі, 31 – у Другій лізі та 12 – в Кубку. Так, у цих іграх «жовто-чорні» здобули 88 перемог, 64 рази зіграли внічию та зазнали 68 поразок, м’ячі 304-240. Водночас гра в Одесі стала 110-м гостьовим матчем «Руху» у всіх турнірах: 41-й – в УПЛ, 46 – у Першій лізі, 16 – у Другій лізі та 7 – в Кубку. Зокрема, львів’яни перемогли у 37 матчах, 33 рази зіграли внічию та 40 разів програли (різниця м’ячів: 125-130).

«Рух» здобув 10-ту гостьову перемогу в УПЛ. Тоді як це була перша перемога «жовто-чорних» в УПЛ саме з рахунком 3:2 (у 87-й грі). Крім того, це перша вольова перемога львів’ян над «Чорноморцем» у чемпіонатах України (у 4-й грі).

Фредді Плюман у своїй 9-ій грі відзначився дебютним голом в УПЛ і став першим автором забитого м’яча з Гваделупи. Тоді як Роман Дідик у 46-му матчі у чемпіонатах України вперше відзначився автоголом.

 

 

При Віталію Пономарьову «жовто-чорні» здобули свою 10-ту перемогу: 9-а – в УПЛ та 1 – в Кубку. А Роман Григорчук біля керма різних клубів зазнав 60-ї поразки УПЛ: 53-ї – в «Чорноморці» та 7 – у запорізькому «Металурзі».

Рекордна безнічийна гостьова серія «Руху» в УПЛ триває 6 ігор: 5 перемог та поразка. Також 6 ігор у чемпіонаті триває рекордна гольова серія «жовто-чорних» у чемпіонаті (за цей період забили 16 голів). 

«Чорноморець» зазнав 300-ї поразки в УПЛ, в тому числі вона стала першою у домашніх стінах у поточному сезоні. Також «Рух» перервав суху серію «моряків» у чемпіонаті, яка тривала впродовж 309 хвилин.

 

 

«Рухівці» реалізували 15-й пенальті в УПЛ (з 19-ти спроб). Водночас це був 2-й з 2-х реалізований пенальті в УПЛ у виконанні Таллеса.

Крім того, одразу кілька «рухівців» зіграли свої ювілейні ігри. Зокрема, 60-й матч у всіх турнірах за «жовто-чорних» провів Остап Притула: 58 – в УПЛ та 2 – в Кубку. 

 

 

Водночас Вів Соломон-Отабор зіграв свій 40-й матч у чемпіонатах України. 

 

 

Тоді як Марко Сапуга провів 23-й матч у статусі капітана «Руху» –  разом із Володимиром Заставним він розділяє 3-4 місця в списку капітанів-гвардійців «жовто-чорних» у всіх турнірах.

 

У матеріалі використано фото ФК «Чорноморець».


loading...

0 коментарів

    Схожі новини