«РУХ» НА ВИЇЗДІ ПОСТУПИВСЯ ЛНЗ

 

У 3-му турі УПЛ «Рух» завітав у Черкаси, де зустрівся з місцевим ЛНЗ. Віталій Пономарьов після перемоги над «Оболонню» в попередньому турі був змушений зробити у стартовому складі дві заміни: Ілля Квасниця вийшов замість Олексія Сича, а на позицію правого захисника опустився Василь Руніч, тоді як лівого вінгера замість травмованого Ростислава Ляха зіграв Ярослав Карабін.

Початок гри був рівним, але перші небезпечні у матчі створили «рухівці». Зокрема, двічі Ігор Краснопір виходив на ударну позицію та навіть у другому епізоді зумів відправити м’яч у сітку, але в обох випадках арбітри зафіксували офсайд. Черкасці ж відповіли ударами Пасіча та Олійника – Дмитро Ледвій продемонстрував чудову реакцію та врятував «жовто-чорних». Згодом сейв здійснив і голкіпер ЛНЗ після удару Краснопіра і м’яч влучив у поперечку. Черкасці ж втекли у контратаку і Путря пробив вище воріт. Наприкінці тайму Краснопір знову вийшов віч-на-віч з голкіпером, але форвард «Руху» не зумів переграти голкіпера. 

Друга половина матчу розпочалася із гола «жовто-чорних»: Квасниця підхопив м’яч у центрі поля, пройшов кількох захисників та влучно пробив по воротах – 1:0 на користь львів’ян. Після цього ЛНЗ отримало право на небезпечний штрафний, проте удар Яшарі парирував Ледвій. Свій момент після стандарту мали й «рухівці»: Карабін красиво бив у «дев’ятку» зі штрафного та голкіпер черкасців здійснив сейв. Втім за мить вже Ледвій знову двічі врятував «жовто-чорних». Далі «рухівці» втекли у контратаку й після ефектного дриблінгу та небезпечного прострілу від Квасниці Остапу Притулі не вистачило дещиці, аби замкнути дальню стійку. Але на 73-ій хвилині ЛНЗ зрівняло рахунок завдяки потужному пострілу Тілля з лінії карного майданчика. Черкасці могли у схожому стилі вийти вперед, проте Ледвій відбив удар Бойка. Та все ж господарі забили – на 82-ій хвилині відзначився Пасіч. Вже за мить Притула міг зрівнювати рахунок, втім м’яч після його удару влучив у стійку. А в компенсований час Яшарі заробив та реалізував пенальті

У підсумку, поразка «Руху» з рахунком 1:3. Наступний матч «жовто-чорні» зіграють вдома проти луганської «Зорі» у неділю, 25 серпня. Стартовий свисток поєдинку на «Арені-Львів» пролунає о 15:30. 

 

 

Чемпіонат України серед команд УПЛ, сезон 2024/25. 3-й тур. ЛНЗ (Черкаси) – «Рух» (Львів) 3:1 (0:0)

18 серпня 2024 року. Черкаси, стадіон «Черкаси-Арена»

Голи: Тілль, 73, Пасіч, 82, Яшарі, 90+8 (пенальті) – Квасниця, 51

Попередження: Роман, 49

«Рух»: Ледвій, Руніч, Холод, Дідик, Роман, Підгурський, Притула, Федор, Квасниця, Карабін (Клайвер, 76), Краснопір

 

Фото: ЛНЗ


loading...

1 коментарів

  • С

    Сергій

    18 серпня 2024 р., 19:42

    Важко було дивитись цей матч. Не було такої притаманної для Руху самовіддачі, пристрасті в боротьбі до якої ми вже звикли. Команда зіграла на 50 % від своїх можливостей. Не було ніякої впевненості (після гола Квасниці), що матч завершиться з позитивним результатом. Грали слабо. ЛНЗ це не Мансіті, щоб так його боятись. Звичайний середняк, яких в прем’єр лізі штук 10. Щоб попасти в єврокубки треба набрати 60+ очок. В минулому сезоні Рух роздавав очки аутсайдерам наліво і направо, а потім не вистачило 1 го пункту. Руху треба боротися з Карпатами за свого вболівальника, але якщо не ставити єврокубкові цілі то можна залишитись з пустими трибунами.

Схожі новини