РОСТИСЛАВ ЛЯХ: «КОМАНДА ЗРОБИЛА ВИСНОВКИ ТА ХОЧЕ ПРОДОВЖИТИ ПРОГРЕСУВАТИ»

 

В інтерв’ю клубному медіацентрі захисник «Руху» підсумував минулий сезон, розповів вихід з відпустки та очікування від літніх зборів. 

 

 

– Попередній сезон викликав змішані почуття. З одного боку це був найкращий результат «Руху» в УПЛ, а з іншого – команді не вистачило зовсім трохи, аби вийти в єврокубки. Ростиславе, як команда та ти особисто оцінили минулий сезон?

Загалом можна сказати, що це був хороший сезон, команда по-новому проявила себе. «Рух» показував цікавий футбол, який подобався нашим уболівальникам. Як результат, у нас багато було збірників, багатьма гравцями зацікавились клуби з інших країн. Це показник того, що ми добре й правильно працювали. 

Звичайно, всі в команді розуміли, наскільки ми наблизилися до нашої заповітної мрії. Тому було дуже прикро, що в останньому турі «Рух» не потрапив у єврокубки. Але ми вже відпустили цю ситуацію, а зараз починається новий сезон і перед нами стоять нові цілі.

– Ви з командою та тренерами вже проаналізували, чого тоді не вистачило команді, щоб таки вийти в єврокубки?

Ми обговорювали, аналізували з командою свої матчі та зробили висновки. Звичайно, нам це надовго закарбується в пам’яті. Постараємося не допустити тих помилок у певних моментах, які заважали «Руху» перемагати. Тому ми дивимося тільки вперед і зосереджені на тому, щоб рухатися далі та прогресувати.

 

 

– «Рух» вийшов на новий рівень розвитку: це молода команда, яка здивувала всіх. Чи відчувається, що суперники тепер ретельніше готуються до гри з вами? Почали серйозніше ставитись до команди?

Звичайно, це видно неозброєним оком. Тепер суперники дивляться на нас зовсім інакше. Ще рік тому ми були маловідомі молоді хлопці, на яких не сильно звертали увагу. Але попередній сезон показав, що «Рух» – хороша та бойова команда. Скажу так, що, напевно, деякі команди вже бояться грати з нами і це дуже приємно. Та слід працювати далі, аби заслужити на ще більшу повагу від суперників.

– Майже місяць гравці «Руху» провели у відпустці? Як ти проводив цей час?

Так, загалом це була досить довга відпустка. Для нас, футболістів, це, чесно кажучи, приємно, бо ми багато часу працюємо. Я був удома на Закарпатті, проводив час з рідними, зокрема з батьками та сестрою. Відпочивав морально та фізично.

– З яким настроєм ти та партнери повернулись до тренувань?

Всі повернулися в хорошому настрої. Кожен з нас під час відпочинку виконував певну індивідуальну роботу, адже ми розуміли, що попереду збори. Зараз найважчий період для всіх футболістів – виснажливі тренування, але вони необхідні в період передсезонної підготовки. Тому ми сконцентровані на цій роботі.

 

 

– Чого чекаєш від цього підготовчого періоду? Що найголовніше під час передсезонних зборів?

Основний акцент робиться на фізичних кондиціях. Гравці вже почали виконувати певний обсяг бігової роботи, різноманітні вправи. Це було що в період відпустки, а тепер процесом керують безпосередньо наші тренери і різниця все ж відчутна. Ми розуміємо, наскільки важливі передсезонні збори, адже закладається фундамент нашої готовності на весь сезон. Важливо не пропускати та відпрацьовувати всі тренування, аби бути готовим до чемпіонату і виглядати там достойно.

– «Рух» уже вкотре приїхав у Словенію, адже там можна знайти якісних суперників для спарингів: чи подобається гравцям там? Який з матчів ти очікуєш найбільше?

Так, дуже подобається. Словенія – дуже хороша країна для підготовки. Там цікаві спаринг-партнери, чудові умови, у яких ми будемо готуватися. Велика подяка нашому тренерському штабу та керівництву клубу за те, що вони організували гравцям таку якісну підготовку та забезпечили найкращі умови для тренувань. 

Щодо самих матчів, то в нас будуть дуже хороші суперники. Зокрема «Лутон» – команда, яка виступала минулого сезону в АПЛ, «Штурм» виграв чемпіонат Австрії, «Хайдук» є однією з найкращих команд Хорватії. Це топ-команди і я вважаю, що коли ти граєш проти таких суперників, то ти автоматично підіймаєш свій рівень. Це важливий досвід і такі спаринги добре підготують нас до сезону.

– Збори – хороший шанс, щоб проявити себе. Як оціниш конкуренцію в клубі, адже ти універсальний гравець і можеш закрити одразу кілька позицій? Наскільки ця конкуренція допомагає в розвитку?

Без конкуренції не буде розвитку. У «Руху» хороша конкуренція на кожній з позиції. Це дуже добре, тому що без конкуренції ти не будеш прогресувати, стоятимеш на місці. Я вважаю, здорова конкуренція є дуже позитивною для кожної команди.

 

 

– До команди нещодавно приєднався новачок – Ігор Краснопір. Як колектив прийняв його?

Я вже був знайомий з Ігорем, адже ми грали з ним за збірні України. Думаю, проблем з адаптацією в нього не буде. Він кваліфікований гравець, якісний центральний нападник, який був потрібен «Руху». Вважаю, Ігор стане для нас суперпідсиленням і ми очікуємо від нього багато голів.

– Зараз проходить два великих турніри збірних: Євро та Копа Америка. Чи слідкуєш за ними?

За Копа Америка не дуже слідкую, лише за деякими топ-командами. А за Євро звісно слідкую. Поки була відпустка, то намагався дивитися всі матчі. Цікаво спостерігати за цим турніром, адже команди грають на хорошому рівні.

– Хто найбільше сподобався з команд, а хто розчарував?

На жаль, збірна України уже вилетіла, тому зараз найбільше симпатизує Франція – хороша, бойова команда. Також подобається як грає Німеччина – вони господарі турніру і є одними з фаворитів.

Наразі не дуже подобається Англія: це топ-збірна з нереальним підбором гравців, але груповий етап показав, що вони, можливо, грають у консервативний футбол. Особисто я очікував від них більшого.

 

 

– На «Рух» чекає цікавий сезон, адже тепер від команди багато чого очікують. Які цілі на сезон ставить перед собою клуб?

У нас, як завжди, є завдання – перемагати в кожному матчі, викладатися на повну. А вже на дистанції сезону будемо дивитися в турнірну таблицю і вже від того відштовхуватися.

– А якщо говорити винятково про тебе, то які персональні цілі на майбутній сезон перед собою ставиш ти?

У мене є велике бажання зіграти якомога більше матчів та допомогти «Руху» перемагати. Минулий рік я вважаю для себе не дуже вдалим, тому хочу в новому сезоні проявитися якнайкраще.


loading...

0 коментарів

    Схожі новини