МИКИТА ТІЩЕНКО: «ВАЖЛИВО БУТИ НА ОДНІЙ ХВИЛІ З ДІТЬМИ»

 

Тренер «Руху» U-10 (гравці 2015 року народження) в інтерв’ю клубному медіацентру розповів про старт сезону для команди, адаптацію наймолодших вихованців Академії до нового середовища та важливість індивідуального підходу.

 

 

– У цьому сезоні розпочали свій шлях в Академії «Руху» хлопці 2015 року народження. Як пройшов підготовчий період, в яких кондиціях перебувають діти?

Команда зібралася у вересні. Були діти, яких ми запрошували в Академію, але вони поки не приєдналися до нас, оскільки їхні батьки вирішили, що цим хлопцям ще зарано ставати самостійними. 

Зараз хлопці 2015 року народження тренуються разом з гравцями 2014 року народження. Підготовка проходить у звичайному режимі, а наша мета – закласти базовий фундамент знань у цих дітей.

 

 

– «Рух» U-10 вже виграв турнір Leo Cup у своїй віковій категорії, а також зіграв проти на рік старших дітей. Як ви оціните перші ігри колективу? 

Оціню їх позитивно. Діти проявляють свої найкращі якості – характер, непоступливість у грі. Вони добре адаптувалися та чудово засвоюють матеріал, який їм надає тренерський штаб.

– Чим важлива участь у цьому турнірі на старті сезону? 

Цей турнір важливий тим, що діти отримали новий досвід і емоції. Це був їхній перший турнір в статусі гравців Академії «Руху». Вони дуже хотіли перемогти, що й продемонстрували своєю грою.

 

 

– У яких турнірах команда планує змагатись?

Найближчим часом ми будемо грати в ДЮФЛ Львівщини проти команд, в яких виступають на рік старші гравці. У нас буде змішана команда з хлопцями 2014-2015 років народження. Також в майбутньому ми плануємо виїзд за кордон для участі в міжнародних турнірах.

– Як діти освоюються в Академії? Адже це для них чи не перший досвід самостійного життя без батьків.

Діти дуже добре адаптовуються. У нас є класний тренер – Нікіта Вікторович Бахмат, який проводить з ними багато часу, фактично 24/7. Завдяки йому хлопці добре адаптувалися й активно проходять навчальний період.

– Як знайти підхід до таких юних футболістів та як краще до них донести потрібну інформацію? 

Головне – не варто навантажувати дітей зайвою інформацією. Важливо бути на одній хвилі з дітьми, грати з ними поза тренувальним процесом, спілкуватися, ставати для них другом. Так хлопці краще розуміють те, що ти вимагаєш на тренуваннях.

 

 

– На чому зараз робиться акцент в тренувальному процесі? 

Акцент на тренуваннях зараз робиться на базову техніку роботи з м’ячем та основні ігрові аспекти. Це включає передачі, прийом, ведення м’яча, а також оцінку ситуації в малих коаліціях, таких як 1 в 1, 2  в  2, 3 в 3.

– Чи вдається дітям зараз поєднувати навчання та тренування?

Так, діти доволі спокійно поєднують навчання та тренування. Більшість хлопців живуть на базі: вранці відправляються до школи, після навчання виконують домашні завдання, а потім тренуються. Після тренувань у них є час для відпочинку.

 

 

– Які основні завдання команди на цей сезон? 

Розвивати дітей. Потрібно надати їм нову інформацію. Важливо навчити хлопців базових аспектів футболу та поступово вдосконалювати їхні навички.


loading...

0 коментарів

    Схожі новини