ЮНІ «РУХІВЦІ» ВІЗЬМУТЬ УЧАСТЬ У ПРЕСТИЖНОМУ ТУРНІРІ NUMBER ONE CUP У ПОЛЬЩІ

Упродовж 17-19 березня команда «Рух» U-11 зіграє в Number One Cup у польському Гданську в компанії 42-ох команд із провідних дитячо-юнацьких академій Європи.

 

 

«Це масштабний турнір для юних футболістів, які через декілька років можуть стати гравцями найвищого рівня», – так презентують свій традиційний захід його організатори, серед яких мережа готелів Grano Hotels і футбольний клуб «Ягуар» (Гданськ), який заснували 2001-го року, після чого він став відомим у всій Європі.

«Рухівці» U-11 виступатимуть у групі А, де суперниками хлопців з Академії «жовто-чорних» на груповому етапі стануть вихованці «Евертона» (Ліверпуль, Англія), «Вітесса» (Арнем, Нідерланди), «МФА Будапешта» (Угорщина), «Франкфурта» (Німеччина), «Футбольної Академії» (Елст, Нідерланди), «Лехії» (Гданськ, Польща).

 

 

У групі С зіграє також команда ДЮСШ «Рух» (Львів). Вона протистоятиме «Астон Віллі» (Бірмінгем, Англія), «Портімоненсе» (Портіман, Португалія), «Баніку» (Острава, Чехія), УКС СМС (Лодзь, Польща), «Блакитним» (Вейгерово, Польща), «Кардіффу СВФА» (Уельс).

В інших групах змагатимуться вихованці таких знаменитих клубів, як «Ювентус» (Турін, Італія), ПСВ (Ейндховен, Нідерланди), «Ліверпуль» (Англія), «Спортінг» (Лісабон, Португалія) та інші.

Загалом змагатимуться 42 команди, які на першому етапі турніру поділили на 6 груп по 7 футбольних колективів у кожній. Далі стадія плей-оф визначить переможців і призерів Number One Cup, а також розставить усіх інших учасників на свої підсумкові місця.

 

 

Цей турнір у Гданську в оновленому форматі проводять із 2018-го року. Спочатку в ньому брали участь юні футболісти лише з вікової категорії U-13. Із минулого року його розширили до двох вікових груп – U-13 і U-11. До речі, 2022-го в обидвох тріумфували вихованці лісабонського «Спортінга». Цього року Number One Cupдля початку вирішили провести у категорії U-11.

ПЕРЕМОЖЦІ NUMBER ONE CUP

РікКатегоріяПереможець
2018U-13«Евертон» (Ліверпуль, Англія)
2019U-13«Лейпциг» (Німеччина)
2021U-13«Ювентус» (Турін, Італія)
2022U-11«Спортінг» (Лісабон, Португалія)
2022U-13«Спортінг» (Лісабон, Португалія)

 

Юні «рухівці» вже грали в цьому турнірі раніше. Зокрема, команда 2009-го року народження восени 2021-го року в конкуренції зі сильними суперниками посіла високе 5-те місце. «Жовто-чорні» перемогли ПСЖ, але поступилися «Ювентусу» лише у серії післяматчевих пенальті. Минулої осені вихованці «Руху» 2010-го року народження фінішували на Number One Cup 12-ми. Тепер черга за наймолодшими вихованцями Академії футбольного клубу «Рух».


loading...

0 коментарів

    Схожі новини